Marcel Kerkhofs

Ervaringsdeskundig coach/counsellor

Ik ben Marcel Kerkhofs en ben sinds een aantal jaren ervaringsdeskundige coach en counselor. Mijn begeleiding (tot de Kern) richt zich met name op problemen die ik zelf goed ken en waar ik mee te dealen heb (gehad). Denk daarbij aan alles wat direct met misbruik te maken heeft, maar ook daaruit voortvloeiende klachten als PTSS, chronische ziekte en burnout.

Na mijn burnout in 2011 kwamen mijn herinneringen van misbruik terug. Ik heb een intensief therapeutisch traject gevolgd, waarna ik besloot om een opleiding te volgen als coach/ counselor. Mijn eigen ervaring in combinatie met een gedegen opleiding maakt dat ik mensen goed kan begeleiden op dit vlak.

“Een gids kan je beter begeleiden, waar hij zelf is geweest.”

 

Mensbeeld

Mijn visie is dat mensen diep van binnen eigenlijk wel weten wat hun eigen pad is, maar dat de belemmeringen/trauma’s soms te groot zijn om die zelf aan te pakken. Zoals de beroemde beeldhouwer Michelangelo zei: “Het beeld zit al in het marmer, ik haal alleen het overtollige weg” en dat is ook wat ik doe.

Methode

JOUW COMMITMENT – MIJN DESKUNDIGHEID !

Mijn begeleiding is te typeren als onorthodox en gebaseerd op mijn  eigen jarenlange ervaring in opleidingen en therapie. De inzichten en kennis die ik daar heb opgedaan, heb ik verwerkt tot een eigen stijl van werken waarbij ik teruggrijp op alle soorten interventies en therapievormen die ik geleerd heb. Verwacht bij mij daarom geen vaststaande methode of techniek. Ik stem mijn begeleiding af op wat er in het moment nodig is om wezenlijke verbetering mogelijk te maken. Dat kan zowel in één op één begeleiding of in groepsverband zijn.

“Onconventioneel en juist daarom effectief”

Voor mij sta jij centraal; en niet de methodiek of de diagnose die ooit op je is geplakt. Ik streef er naar om je zo snel mogelijk in regie te krijgen; dat je jouw eigen proces (verder) vorm kunt geven en mij niet meer nodig hebt. Jouw verhaal of probleem staat niet centraal, de focus ligt op wat jij nodig hebt om dat wat er in jou speelt te accepteren, transformeren of op te lossen.

“Zo snel als mogelijk onafhankelijk van mij”

Mijn overtuiging is dat zolang je vast blijft houden aan je verhaal, dit een perfect excuus is om te blijven zitten waar je zit. Bij mij dus geen ellenlange uitputtende (en vaak ontwijkende) verhalen, maar to-the-point. Als we daarvoor terugmoeten naar oude pijn of trauma’s uit het verleden; dan doen we dat. Zo ver als nodig is en zo lang als nodig is, ook als dat gepaard gaat met veel weerstand of emotie. Tot de kern, maar wel in jouw eigen tempo en op jouw voorwaarden. Ik weet uit eigen ervaring hoe je kunt worden gehertraumatiseerd als een ander voor jou het tempo gaat bepalen, maar ik weet óók wanneer het ontwijken is en terugvallen op een oud patroon als je mij probeert in te pakken met mooie woorden. En tussen dat aangaan en ontwijken ga ik samen met jou pendelen.

“Ik ben slechts de helper,

jij bent degene die zichzelf heelt.”

Jouw commitment, samen met mijn deskundigheid!

Ik kan me voorstellen dat je dit spannend vindt; maar juist daar zit vaak de kans. Als het nu ergens in jezelf kriebelt, luister dan naar dat gevoel en neem vrijblijvend contact op. En zo niet … moet je zéker op zoek naar een andere begeleider! 😉

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Je zit te veel in je hoofd.
  • Je bent je ‘nee’ kwijt en je kunt je ‘ja’ niet vinden.
  • neiging tot dissociëren en herbelevingen.
  • Je ervaart vaak onmacht en kunt je niet staande houden in conflicten.
  • Moeite hebt met seksualiteit of rare gedachtes daarover.
  • Een ‘Don Quichotte’ houding hebben (overal tegen willen vechten).
  • Moeite hebben met autoriteiten.
  • Moeite hebben om je staande te houden in de maatschappij en in relaties.

Wat kost het

€ 70,00 per consult, sessies duren tussen 1 en 1,5 uur.

Hoe lang duurt het

De lengte van de behandeling is onvoorspelbaar. Zo kort als mogelijk, zo lang als noodzakelijk is mijn uitgangspunt.

Contactgegevens 

Praktijkadres Marcel Kerkhofs:
Sint Theresiaplein 7
Eindhoven

E-mail: info@craftingpeople.nl

Website: http://www.craftingpeople.nl