Mantra’s bij schuldgevoel – Carla Ham

Mantra’s bij schuldgevoel – Carla Ham

Wij kennen Carla Ham van een hele tijd geleden, toen zij in Breda een workshop deed tijdens een evenement van Stichting Strong Together. We waren onder de indruk van wat ze met de deelnemers voor elkaar kreeg. In ons achterhoofd zat zij dus al een tijd, met de wens van ons uit om haar een keer een podium te bieden. Die kans doet zich nu voor!

Carla’s reactie op onze vraag

We vroegen Carla of zij een workshop zou kunnen doen rondom schuldgevoel. Hoe je met gebruik van mantra’s therapeutisch kunt werken aan schuldgevoel. Dit is haar reactie:

‘Hoi Ivonne

Dat is een heel mooi idee.
Ik weet uit ervaring, dat schuld en schaamte, liefde voor jezelf, zelfrespect, grote thema’s zijn bij de verwerking van seksueel misbruik.┬áMantra’s kunnen je enorm helpen (hebben mij enorm geholpen) om daarin te groeien.

Alle mantra’s voor Shiva, de vernietiger van het ego, zijn daarbij passend: je ego is wat je tegenhoudt om te zijn wie je werkelijk bent, en schuld en schaamte zijn voorbeelden van.
Al zingend en mediterend, meditatief zingend, kan je even proeven, ervaren, wie jij werkelijk bent, voorbij al deze ‘tricksters’ van het ego. Je hoeft daar even niet over te praten, maar kan het beleven, en dat is zo krachtig.
Ik kan natuurlijk niet beloven dat iedereen dat in een workshop ervaart, maar de weg ernaar toe, wordt zichtbaar en geopend.

Daarnaast denk ik aan een mooie Vlaamse mantra:

“Ik zal zacht zijn voor mezelf
en ik zie me graag
ik ben een kind van het universum
elk moment opnieuw geboren”

Ach, er komen er zoveel in me op, ik kom graag een workshop geven.

carla hamIk kan therapeuten een paar mantra’s laten zingen en ervaren, handreikingen doen over welke mantra’s ze kunnen gebruiken; ze zijn overal te vinden, toegankelijk voor iedereen, cd’s, youtube, mantra groepjes in de buurt.

Carla Ham
www.soham.nu
mantra zingen

We zijn heel blij dat Carla deze workshop voor ons wil verzorgen. Wil je erbij zijn? Dat kan. Meldt je nu aan voor onze themadag ‘Schuldgevoel’ via de agenda

Op de themadag op donderdag 12 mei 2016 krijg je dan deze workshop aangeboden, plus die van Paula Holtzer: Bevrijd van schuldgevoel.

Geef een reactie