Jeanette Heemsbergen

Psychosociale begeleiding

Hallo mooi mens,

Jeanette HeemsbergenMijn naam is Jeanette Heemsbergen en ik ben geboren in 1966. Ik heb een vier jarige opleiding tot Psychosociaal begeleider gevolgd bij de Academie Integrale Menswetenschappen – SPSO te Zeist. Ik heb een korte opleiding gevolgd bij Margreet Krottje, specifiek gericht op mensen die seksueel misbruikt zijn en/of huiselijk geweld hebben meegemaakt. Mijn eigen zoektocht naar goede hulpverlening hierin hebben ertoe geleid dat ik nu graag deze doelgroep wil begeleiden.

Mensbeeld

Ons lichaam zit zo in elkaar dat het door een trauma een overlevingsmechanisme kan instellen. Dit is een heel mooi mechanisme wat je helpt om te overleven. Maar uit eigen ervaring weet ik dat dit mechanisme later ook tegen je kan gaan werken. Je doet wat je altijd deed maar het werkt niet meer. Het vergt kracht en moed om uit te zoeken waar dit vandaan komt. Durf je het aan, dan kun je uiteindelijk je leven (weer) zelf in beheer nemen.

Methode

Ik heb niet 1 specifieke methode. Ik heb diverse opleidingen gevolgd en samen gaan we kijken wat het beste bij jou past. Dit omdat ieder persoon uniek is en wat bij de één goed werkt kan bij de ander minder werken. Wat ik zoal doe:

 • Ik luister oordeelloos naar jouw verhaal, ik hoor je, ik geloof je en ik zie je
 • Ik geef je inzicht in de reden waarom jij je gedraagt zoals jij je gedraagt
 • Ik doe visualisaties en geleide meditaties
 • Ik gebruik NLP technieken (werken met het onbewuste)
 • Ik geef oefeningen voor thuis mee

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • mensen met een negatief zelfbeeld
 • angst voor intimiteit
 • moeite hebben met autoritair gedrag
 • slecht contact met je lichaam hebben
 • perfectionistisch zijn
 • moeite hebben met sociaal gedrag
 • geen positieve eigenwaarde hebben
 • eetstoornissen
 • geen grenzen kunnen aangeven
 • schuld – en/of schaamtegevoelens hebben

Wat kost het

Het intake gesprek kost €25,-
De vervolggesprekken kosten €60,- per uur
Beiden zijn inclusief BTW.

Hoe lang duurt het

Dit is afhankelijk van jouw hulpvraag en of je al meer hulp hebt gehad of dat ik de 1e persoon ben waar je mee in gesprek gaat.

Contactgegevens

Jeanette Heemsbergen
www.hallomooimens.nl
Mail: info@hallomooimens.nl
Mobiel. 06-13801988

Locatie: met elkaar te bespreken.
Wil jij de gesprekken het liefst thuis hebben, dan is dat ook zeker een mogelijkheid.

Tags:  Psychosociaal begeleider, NLP, psychosociale therapie, inzicht, ervaringsdeskundig, visualisatie

Referentie

Graag zou ik Jeanette willen aanbevelen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Zij is deskundig op het gebied van overlevers van sexueel misbruik. Zij weet waar ze over praat. Misschien klikte het daarom ook zo goed, omdat ze zelf ervaringsdeskundige is.
Ze begrijpt dus heel goed wat het is en hoe het voelt.
Dat leer je niet in een boekje.

Vergeten zal je het waarschijnlijk nooit doen, maar je kunt het wel een plekje geven, zodat je nog een gelukkig leven tegemoet kan gaan.
Door haar hulp is mij dat ook gelukt.

Ik heb een tijd gedacht dat ik het verleden achter me had gelaten en dus verwerkt had.
Maar door allerlei problemen, vreemde dromen en rare reacties bleek dit echter niet zo te zijn.
Ik had heel veel weggestopt uit zelfbescherming.
Met hulp van Jeanette die diverse therapieën bij mij heeft gedaan, ben ik er weer helemaal bovenop gekomen.

Het was zeker niet makkelijk en vaak erg confronterend, maar dat is nodig voor de verwerking.
Ik heb haar dingen vertelt die ik nog nooit met iemand gedeeld heb, maar nu kwam het weer boven en voelde het zo vertrouwd dat ik het nu wel durfde te vertellen.
Vroeger had ik het idee dat niemand mij zou geloven en ik schaamde mij te erg.
Dat is nu voorbij.

Ik voel mij niet meer schuldig.
Ik voel mij niet meer minderwaardig.
Ik heb geen driftbuien meer.
Ik heb geen enge dromen meer.
Ben minder gespannen.
Kan beter mijn grenzen aangeven.
Ik ben gegroeid
Zelfverzekerd
Ik mag er zijn.
Ik ben EEN MOOI MENS
Net zoals jij .

Het heeft mijn leven een zeer positieve invloed gegeven.
Durf voor jezelf te kiezen.
Je bent het waard en Jeanette helpt je daarbij.