Jaimie van der Snel

Muziektherapie

Wie ik ben en wat ik doe

Ik ben Jaimie van der Snel, muziektherapeut in mijn eigen praktijk in Veenendaal, waar ik werk met volwassenen. Tevens ben ik docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede bij de Social Work opleiding. Ik ben gespecialiseerd in hechtingsproblematiek, seksueel trauma en identiteitsproblematiek.

Wat mij vooral raakt, is de puurheid en eerlijkheid in het samen muziek maken. Ik vind het altijd verrassend hoe er inzicht ontstaat en hoe situaties, gevoelens en gedragingen duidelijk worden in de muziek die daarvoor met woorden niet te vatten waren. Ik kan hier uren over praten, maar het mooiste blijft om dit zelf te ervaren.

Mensbeeld

Ieder mens is waardevol en bijzonder gemaakt. Elk mens heeft kracht, schoonheid en waardigheid en van ieder mens wordt intens gehouden door de Schepper. Zo wil ik ieder mens ontmoeten, zonder oordeel. Ik ben christen en neem dit mee in mijn manier van werken. Dit is geen voorwaarde voor clienten om bij mij te komen of om dit ook zo te geloven.

De methoden en werkwijzen die ik gebruik binnen muziektherapie wil ik altijd afstemmen op de persoon zelf en de vraag die iemand heeft. Als therapeut vind ik het belangrijk dat mensen zich veilig kunnen voelen in de therapie. Ik werk vanuit acceptatie van de ander en acceptatie over wat er klinkt. Vanuit deze acceptatie kan ik de ander ontmoeten en leren kennen.
Ik wil luisteren en op zoek gaan naar wie iemand is en wat iemand beweegt. Op zoek gaan naar de “ware” kleuren en klanken van iemands persoonlijkheid.

Methode

Binnen de muziektherapie gaan we vooral zelf actief aan de slag met muziek maken (improvisatie) en de muziek instrumenten. Je hoeft jezelf niet muzikaal te vinden of ervaring te hebben met muziek maken. Vanuit improvisatie en muzikale opdrachten onderzoeken we thema’s, knelpunten of andere dingen waar je aan wilt werken, bijv grenzen of blijven staan op je eigen grond. Gevoelens kunnen worden ontdekt in de muziek. 
Soms zijn gevoelens nog niet klaar om uitgesproken te worden, of hebben gevoelens nog geen woorden. Juist binnen trauma en traumaverwerking kan de eenzaamheid en stilte oorverdovend zijn. Woorden zijn niet te vinden en gevoelens zijn nog niet eerder benoemd. Soms is de schaamte overheersend en eist stilte. Binnen de muziek kunnen deze gevoelens een uitweg vinden en gedeeld worden, voordat er woorden aan gegeven worden. 

Geschikt voor deze klachten

In een leven kunnen er dingen gebeuren of ontstaan die ervoor zorgen dat de kleuren vervagen of niet meer tot hun recht komen. Kleuren kunnen vervagen, doordat we verdriet hebben, waar we geen weg mee weten. Sommige kleuren zijn achter dikke muren geplaatst, waardoor het lijkt of ze niet mogen bestaan. Kleuren kunnen flink beschadigd zijn of kapot gemaakt en hebben heling nodig en/of bescherming. Hier wil ik samen met je naar kijken en zoeken naar manieren om deze kleuren weer meer helder te krijgen.. Dit kun je inzetten voor:

  • trauma verwerking
  • moeilijkheden met grenzen
  • negatief zelfbeeld
  • omgaan met emoties
  • moeite met contact maken, zowel met jezelf als met je omgeving
  • dissociatieve klachten
  • identiteitsproblemen

Wat kost het

Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos.

De kosten per sessie zijn € 70,-

De kosten worden vanuit de aanvullende verzekering voor een gedeelte vergoed. Ik ben aangesloten bij de FVB, de NVVMT, de NFG en de NVVCH. Dit is een voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen bij een aantal  zorgverzekeraars.

Hoe lang duurt het

Dit is afhankelijk van jouw hulpvraag en wat jij wilt. We zullen dit regelmatig bespreken.

Contactgegevens

Musispectrum, Praktijk voor muziektherapie
Industrieweg noord 4
3958VT Amerongen
tel: 06 34337031

www.musispectrum.nl
info@musispectrum.nl

 

Tags: Vaktherapie Muziek, Christen, acceptatie, non-verbaal, traumaverwerking, traumatherapie