Jacolien Teekman

PRI-basis therapie

Wie ik ben en wat ik doe

jacolien-teekmanIk heb jarenlang gewerkt bij Fiom Utrecht als maatschappelijk werker. Hier werkte ik met mensen die vragen hebben over zwangerschap, adoptie en het verwerken van seksueel geweld. In 2008 attendeerde iemand mij op de boeken van Ingeborg Bosch over PRI; Past Reality Integration. Ik had verschillende therapieën leren kennen als werker en als cliënt en toch bleven er die momenten dat ik ‘ineens’ van stemming veranderde. Ik stond goedgemutst op, had zin in de dag en dan was er het moment dat ik geen zin meer had, twijfelde over wat ik wilde en me somber voelde en daarna had ik oordelen over mezelf dat ik zo was. Eigenlijk wilde ik het liefst weer terug naar bed, onder het dekbed. Volgens PRI is die stemming, dat gevoel en die gedachtes een afweer die komt doordat iets of iemand ons onbewust herinnert aan wat we in het verleden mee hebben gemaakt. Dus wat ik over mezelf dacht en voelde zou niet waar zijn? Is er niet omdat ik zo ben? Daar wilde ik meer van weten … Ik volgde een workshop en startte in 2009 met de opleiding tot PRI therapeut. Nu weet ik dat het klopt. Als nu mijn stemming ‘ineens’ verandert zoek ik naar wat me raakt, ik voel en weet waar het thuishoort en kan weer verder met wat ik van plan was, ik ben er weer helemaal bij in het nu, met een open hart.

Mensbeeld

Leven is voor mij de reis om te komen bij de ervaring dat ik nu er ben, niet gehinderd door gedachtes en gevoelens die daarvan afleiden, en dat ik onderdeel ben van een groter geheel. Ik geloof dat de mens de kracht en mogelijkheden heeft om wat daarvan afleidt te onderzoeken en te bewerken.

Methode

Sinds februari van dit jaar werk ik als PRI therapeut in mijn eigen praktijk. In PRI leer je om op een andere manier om te gaan met het seksueel misbruik dat jou is overkomen. Het biedt je handvatten in het nu te leven en de verstoringen vanuit het verleden op te lossen. Wat weerhoud jou om nu te zijn? Je hebt last van allerlei angsten, negatieve zelfbeelden, boosheid, heel erg je best doen in de hoop op bevestiging of juist het ‘wel best vinden’, maar eigenlijk niet echt blij zijn.
PRI gaat er vanuit dat deze gevoelens en gedachten de oude pijn uit je kinderjaren bedekt. Een afweer van oude pijn die, in het nu, niet meer nodig is. Je leert de PRI zelf toepassen, zodat je dit de rest van je leven kunt gebruiken.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • angsten
  • somberheid
  • negatief zelfbeeld
  • chronische vermoeidheid
  • conflicten
  • lusteloosheid
  • schuldgevoelens

Wat kost het

Mijn tarief is 95,00 euro per uur. Ik ben aangesloten bij de NVPA. Daardoor is, deels, vergoeding mogelijk als je aanvullend verzekerd bent.

Hoe lang duurt het

Gemiddeld hebben mensen 25 tot 30 sessies nodig om de methode zich eigen te maken. Daarna heb jij het gereedschap in handen om zelf verder te gaan ermee.

Contactgegevens

Jacolien Teekman
PRI basis therapeut
www.jacolienteekman.nl
Praktijk in Utrecht stad

 

Tags: PRI therapie, Past Reality Integration, maatschappelijk werker, FIOM, vrouwenhulpverlening