Introductieworkshop

Introductieworkshop rondom seksueel misbruik

Ivonne Meeuwsen, hulpverlening na seksueel misbruik

Ivonne Meeuwsen, expert seksueel misbruik, Arnhem

Bijscholing op het gebied van seksueel misbruik voor professionals. Werk jij met volwassen overlevers van seksueel misbruik en kom je de langetermijneffecten daarvan tegen in jouw beroepspraktijk?

Kennis over deze complexe problematiek is van belang om je cliënten goed van dienst te zijn. Kennis die verdergaat dan signalering, dieper dan de statistieken. Kennis die je in staat stelt om je te verbinden met jouw cliënt en zijn of haar geschiedenis van seksueel misbruik.

Wie is Ivonne Meeuwsen?

Na haar opleiding als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heeft Ivonne zich steeds meer gespecialiseerd in de langetermijneffecten van seksueel misbruik. Zij schreef inmiddels zes boeken, startte haar eigen uitgeverij en is samen met haar partner Agnes van der Graaf de initiatiefnemer van o.a. Hulpverlening na seksueel misbruik. Ivonne Meeuwsen heeft erkenning als docent van het CBRKO, geeft gastlessen aan HBO social work opleidingen en diverse andere instituten.

Deze introductiemiddag

In deze introductieworkshop gebruikt Ivonne het levenswiel als kapstok om de invloed van seksueel misbruik levensbreed te belichten. Rijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden, eigen ervaringen en wetenschappelijke kennis, krijg je als deelnemer inzicht in en overzicht van hoe deze complexe materie in elkaar steekt. Er is ruim aandacht voor vragen en inbreng van deelnemers.

Een unieke workshop

Wat anderen zeggen over deze middag:

  • Wat een bevlogen mens is Ivonne, je kunt merken dat zij een schat aan kennis bezit over dit thema
  • Deze middag heeft veel teweeg gebracht bij mij
  • Alles moet nog een beetje landen, maar de workshop is echt een eye-opener!
  • Ivonne heeft een unieke kijk op beide kanten van de hulpverlenersrelatie als het gaat om seksueel misbruik. Heel leerzaam en fijn dat zij hier zo open over kan vertellen

De locatie en prijs

De training vindt plaats in Arnhem en duurt van 13.00 uur tot 16.30 uur. Deelname kost € 50,00 per persoon. Het minimum aantal deelnemers is drie. Bijna elke maand op de 11e van de maand. Kijk in de agenda voor de eerstvolgende geplande training.

Ik schrijf me in!

Vergeet niet om na betaling je naam en de gewenste datum door te geven.

Training op locatie mogelijk

Is de afstand een bezwaar? Heb je een locatie waar de training gegeven kan worden? Neem contact op. Minimum deelname op locatie is vijf personen. Voor de initiatiefnemer van een training op locatie stel ik het boek ‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ gratis beschikbaar.

Dieper op de materie ingaan?

Deze workshop staat op zichzelf en kan als bijscholing gevolgd worden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn om dit thema diepgaander te leren kennen biedt Ivonne als nascholing de Verdiepingstraining omgaan met seksueel misbruik aan. In acht dagen ga je in op thema’s als angst, dissociatie, doodswens, seksualiteit en meer. Deelnemers die de introductiemiddag gevolgd hebben krijgen € 50,00 korting op het lesgeld.