Inge Moll

Traumahealing, opstellingen

Ik ben Inge Moll, moeder van twee jong-volwassenen.

Als kind ben ik seksueel misbruikt (incest). Deze gebeurtenissen heb ik jarenlang verdrongen. Tijdens mijn eerste zwangerschap ontstaan scheurtjes in het beeld dat ik over mijn jeugd heb. In de jaren daarna komen de herinneringen beetje bij beetje terug. Vanwege een ingebouwd wantrouwen naar andere mensen duurt het lang voordat ik hulp zoek. Uiteindelijk helpt een langdurig traject bij verschillende hulpverleners me om zowel het langdurige seksueel misbruik zelf, als de (gezins-)situatie waarin dit is gebeurd te verwerken. Na een burn-out doe ik verschillende therapeutenopleidingen en specialiseer ik mij in (vroegkinderlijk) trauma. Ik heb de liefde en vreugde waarmee ik naar de aarde kwam teruggevonden en leid een vervullend leven.

Mensbeeld

Iedereen komt naar de aarde om helemaal zichzelf te zijn, voluit te leven vanuit zijn oorspronkelijke levensvonk, met vreugde en liefde als grondtoon van het leven.

Vanaf het moment van conceptie gebeuren er dingen, die voor ons emotioneel overweldigend kunnen zijn. Als dat gebeurt bevriezen we. In dat moment ontstaat er een splitsing in onszelf. Een traumadeel, het bevroren deel, splitst af en een overlevingsdeel zorgt dat het trauma veilig opgeborgen wordt en blijft, zodat we dat overweldigende niet hoeven te voelen. Daarnaast blijft er een (iets kleiner dan voorheen) gezond deel over. Bij elke volgende overweldigende gebeurtenis, ontstaat een nieuwe splitsing, waarbij een nieuw traumadeel en een overlevingsdeel ontstaan. Ons gezonde deel wordt steeds een beetje kleiner. De overlevingsdelen ontwikkelen mechanismen om te zorgen dat het trauma opgeborgen blijft.

Op latere leeftijd krijgen we last van deze overlevingsmechanismen. Ze gaan tegen ons werken. Dan begint het proces van het terugkeren naar ons authentieke zelf, de pure levensvonk die we zijn. Dat doen we door onze verdrongen ervaringen in het nu, met ons gezonde, volwassen deel, alsnog gaan voelen. Door het contact met de afgescheiden (trauma-)delen te herstellen komen we tot integratie en dat brengt vrede en meer verbinding met onszelf.

Methode

Ik maak gebruik van interactieve zelf-resonantie (opstellen van het verlangen volgens de methode van dr. Franz Ruppert) en transformatietherapie gecombineerd met healing.
Uitgangspunt in mijn werkwijze is jouw autonomie: jij hebt zelf de touwtjes in handen. Jij bepaalt waar je grenzen liggen, tot hoe ver jij in deze sessie wilt gaan, welke stap jij vandaag kunt zetten. Dit ligt besloten in de behandelmethode van de interactieve zelf-resonanties. Daarnaast let ik op jouw lichaamssignalen, zoals jouw ademhaling. Waar wordt het spannend? Waar neig je naar dissociatie? Ik zorg ervoor dat jij (zoveel mogelijk) werkelijk aanwezig bent en blijft, bij de verwerking van wat er gebeurd is.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Ik ben gespecialiseerd in langdurig, chronisch emotioneel, psychisch en fysiek geweld en verwaarlozing, waaronder seksueel misbruik / incest en verdrongen (vroegkinderlijk) trauma.
Ik richt me niet alleen op verwerking van het seksueel misbruik zelf, maar ook op de
(thuis-) situatie waarin dit misbruik / geweld / verwaarlozing kon plaatsvinden en het (ontbreken van) de noodzakelijke opvang tijdens of na het (seksueel) misbruik.

Wat kost het

€ 80,00 per uur. Mijn consulten duren 1,5 – 2 uur en worden niet vergoed door zorgverzekeraars.

Hoe lang duurt het

Dit is afhankelijk van wat jouw vraagstelling is en hoeveel therapie je al gehad hebt. Het achterhalen van wat er gebeurd is (bij verdrongen herinneringen, vermoedens van seksueel misbruik of andere trauma’s), kan vrij snel, in 1 – 2 sessies.
Het verwerken van misbruik en de situatie waarin dit plaats heeft gevonden, is afhankelijk van waar je staat in je verwerkingsproces en kan tot enkele jaren duren. Mijn ervaring daarbij is, dat daarvoor verschillende therapievormen bij verschillende therapeuten behulpzaam zijn. Ik draag dan een steentje bij in jouw helingsproces, wandel een tijdje met je mee op jouw pad, totdat je bij mij ‘klaar’ bent en toe bent aan een andere stap.

Contactgegevens

Inge Moll
Amaliastein 71
4133 HB Vianen
06-40377279
inge@ingemoll.nl
https://ingemoll.nl/

Referentie

Inge is tijdens mijn proces mijn veilige haven. Omdat ze het zelf heeft overwonnen weet ze als geen ander wat er in je omgaat en hoe je je voelt. Momenteel ben ik zelf nog bezig met het verwerken van alles wat ik al sinds mijn kinderjaren zo diep heb weggestopt. En de wetenschap dat ik er niet alleen voor sta maar Inge heb om me te ondersteunen en te begeleiden geeft mij houvast, vertrouwen en veiligheid.

Het is voor mij een cadeautje aan mezelf om naar Inge toe te gaan. Ook al weet ik dat het niet makkelijk gaat worden en er dingen omhoog komen die niet mijn eigen keuze zijn geweest in het verleden. Alleen door Inge kan, mag en wil ik het voelen want achteraf ben ik weer een stukje dichterbij mezelf.
Het klinkt misschien gek maar door alles wat er is gebeurd aan te gaan, ook al wil je het het allerliefste laten verdwijnen, geeft me uiteindelijk terug wat vroeger van me afgenomen is. Ik voel me steeds meer compleet en neem alles wat van me af is genomen terug en dat voelt alsof ik nu pas ga ervaren wie ik ben. Doordat die ruimte er is kan ik mijn liefde weer voelen en definieert mijn verleden niet meer wie ik ben.
Ik gun het iedereen die zoiets vreselijks heeft meegemaakt om naar Inge te gaan. Ondanks de schaamte en het verdriet helpt ze je het op een veilige manier en op je eigen tempo te verwerken. Ik heb nog een weg te gaan maar dankzij de sessies bij Inge ben ik nu al dichterbij mezelf en positiever dan ik ooit ben geweest.