Ine Braaksma

EFT-therapie+

portretlink

Mijn naam is Ine Braaksma, partner, moeder en therapeut in mijn praktijk “Voorbijwoorden”.

Ik heb ruim 25 jaar in de GGZ gewerkt, waarvan de laatste 14 jaren in een Herstellingsoord. Ik ben begonnen als vaktherapeut beeldend en heb me in de loop der jaren geschoold in diverse andere methoden. Steeds, vanuit zowel mijn eigen levenservaring, als mijn professionele ervaring zoekend naar: wat werkt nu écht of nog beter, voor mezelf en voor de ander.

In mijn begeleiding mix ik deze verschillende methoden en ervaringen. Afgestemd op de vraag van de cliënt en de fase van het helingsproces waar die zich bevindt.

Mensbeeld

Mijn levensweg en professionele ervaring hebben mij de mens laten zien als een wonderlijk complex systeem, waarin denken, emotie, lichaam en energie op elkaar inwerken om te overleven. Wanneer dit systeem, jouw ik, tot stand is gekomen onder invloed van onveilige hechting, trauma zoals misbruik, verlies, enz., in minimale of ingrijpende vorm, dan is het moeilijk om jezelf als geheel te ervaren. Er zijn dan wrijvingen en problemen in jezelf of met je omgeving, of beide:

  • Je gevoel zegt het ene , je verstand iets anders. Je twijfelt, hebt moeite met kiezen en weet niet goed wat jij nu precies wilt of wie je bent.
  • Je emoties lopen hoog op en gaan met je op de loop. Je stemming wisselt sterk of je ervaart leegheid, verstarring, kou.
  • Je lijf vraagt met pijn en ziekte om aandacht, maar je vind het moeilijk om van jezelf, je lijf te houden en het de aandacht te geven die het nodig heeft.
  • Gebeurtenissen hier en nu roepen stress, gevoelens en reacties op die horen bij toen.

Het helen van dat gecompliceerde systeem wat jij als mens met jouw ervaring bent, vraagt om begeleiding waarin zowel het denken, als de emotie, het lichaam én de energie aan bod komen.
Ik heb in al die jaren veel mensen begeleid en nooit iemand gezien die ik gek of raar vond. Wél mensen die ongezonde omstandigheden meegemaakt hadden en daardoor een systeem ontwikkeld hadden, waarmee ze in gewone omstandigheden niet op een voor hen prettige manier konden leven.

Methode

Ik werk met een mix van diverse methoden. Daarin is EFT altijd aanwezig in wisselende combinatie met innerlijk kind werk, familie opstellingen werk, beeldend werken, mindfullness. Ik werk lichaamsgericht. Dat houdt niet in dat ik je masseer of zoiets, maar wel dat ik regelmatig je aandacht naar je lijf breng. Aanraking blijft beperkt tot de EFT acupunctuurpunten waar ik op klop. Op je hoofd, gezicht, bovenlijf en hand. Je kunt ook op jezelf kloppen terwijl ik je begeleid. Je zit daarbij gewoon gekleed op een stoel. Bij EFT hoef je niet uitgebreid over gebeurtenissen te vertellen, het kan ook zonder iets te vertellen.

Ik weet door mijn eigen helingsweg hoe essentieel veiligheid en oordeelloosheid zijn. Ik ken de grote angst en schaamte die naar boven komen bij het verwerken en samenbrengen van stukken in jezelf die je afgesplitst had om te overleven. Van cliënten hoor ik regelmatig terug dat de rust en stevigheid die ze aan mij ervaren, hen hielp om veiligheid te vinden.

Ik zie de mens als een spiritueel wezen, indien nodig neem ik dat mee in de begeleiding.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Je bent bij mij op de goede plek wanneer je:

  • veel angst voelt om naar het misbruik, delen van je leven, jeugd te gaan kijken.
  • of al op weg bent in het helingsproces en op een punt bent aanbeland waar je merkt “ik begrijp het nu allemaal wel, maar het lukt niet om het anders te voelen, om anders te reageren.”
  • of op het punt bent waar je in staat bent op te merken wanneer je getriggerd wordt, begrijpt wat er dan gebeurt, bij de pijn kunt zijn en kunt kiezen hoe je wilt reageren én je wilt minder of niet meer getriggerd worden.
  • of naast steun, hulp en begeleiding te krijgen, methoden wilt leren waarmee je jezelf tussen de sessies en in de rest van je leven kunt helpen

Bijzonderheden

EFT is een methode die ik je redelijk snel zelf kan leren. Zo kun je het proces ondersteunen door tussen de sessies door zelf met EFT te werken. Sinds 2019 ben ik tevens gecertificeerd practioner TRE, een methode die ons natuurlijke ontlading systeem gebruikt, waarmede de lading van trauma uit je spieren en bindweefsel kan loslaten. Hiermee komt je fysieke en mentale stress tot ontspanning. Bonus effecten zijn een beter contact met je lijf en de signalen die het geeft en meer veerkracht.
Met deze twee methoden heb je, voor de rest van je leven, gereedschap in handen om met emoties en stressvolle omstandigheden om te gaan.

Wat kost het

Kosten 80,- euro per sessie van 1 uur. Intake 1,5 uur  80,- euro. Kennismakingsgesprek 0,5 uur gratis. Deze 80,- is een richtprijs, cliënten betalen naar draagkracht, neem contact op als je hier meer info over wilt.

Hoe lang duurt het?

De duur hangt van verschillende zaken af en is daarom lastig in het algemeen te benoemen. Het is o.a. afhankelijk van het doel wat jij jezelf stelt, van de fase van heling waarin je bent, van de tijd en energie die je voor het proces vrij kunt maken, van de mate waarin het je lukt tussen de sessies aan jezelf te werken, van de mate waarin mijn begeleiding bij je aansluit.

Na een kennismaking of intake kan ik er meer over zeggen.

Contactgegevens

Ine BraaksmaVBW_card_A_021
info@voorbijwoorden.nl
voorbijwoorden.nl
06-28748853

Ik heb een praktijk aan huis in Brummen. Dat ligt tussen Dieren en Zutphen, per auto makkelijk te bereiken en parkeren, met de trein sprinter Nijmegen Zutphen, 8 minuten lopen vanaf het station.

Wil je meer over Ine weten? Lees dan hier haar blog

blogtags: EFT, (Emotional Freedom Technique), innerlijk kind werk, familie opstellingen werk, beeldend werken, mindfullness