Hentje Metz

Systemisch coach/psychosociaal therapeut, Doetinchem

Ik ben Hentje Metz, 50 winters jong (1970) en geboren en getogen in Rha. Een plaats, klein in omvang en groots in eenvoud, aan de IJssel.

Als kind begrijp ik niet waarom mijn moeder doet wat ze doet en zegt wat ze zegt. Ik denk dat ze me niet mooi en niet goed genoeg vind. Anderen zijn altijd beter, liever en aardiger. Nooit zegt ze dat ik goed ben, dat ze me lief vind, aardig of mooi. Laat staat dat ze me dat laat voelen. Knuffels, omarmingen of andere liefdevolle aanraking zijn er niet bij. Ik begrijp hier niets van. Ik begrijp haar niet en ik begrijp mezelf niet.

Tot acht jaren geleden. Op zoek naar mezelf ontdek ik dat mijn moeder als kind seksueel misbruikt is. Dan valt er veel voor mij op zijn plek; haar onaanraakbaarheid, haar weerzin jegens mannen en diepgaand wantrouwen ten opzichte van anderen en het leven. Dit te ontdekken, betekent veel voor me. Emotioneel, doordat ik ten diepste voel waarom zij: “Kom niet dichtbij en groei groot” heeft voorgeleefd; om te voorkomen dat mij zou overkomen wat haar is overkomen. Maar ook fysiek: obstipatieklachten verdwijnen als sneeuw voor de zon, mijn buik voelt ontspannen en mijn bekken voelt zacht. Mijn armen en benen tintelen en ik voel tot in mijn vingers en tenen energie stromen. Heel mijn lijf komt tot leven en ik kom tot rust. Voor het eerst in 44 jaar kan ik rusten bij mezelf en wonen in mijn lijf. Dit is wat ik jou ook gun, waar ik je met hart en ziel bij help.

Mensbeeld

Heel worden gaat voor mij niet over het bereiken van een absolute gezondheid, maar over het ervaren van innerlijke harmonie en vrede (evenwicht). Hierbij ga ik ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen, elkaar voortdurend en wederzijds beïnvloeden en onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor mij staan betekenisvolle ervaringen, zoals seksueel misbruik, niet op zichzelf. Ze verwijzen naar de gehele mens en de totale levenssituatie. Genezing van deze verwonding (trauma) vraagt om heling van het lichaam, geest, hart en ziel.

Begeleiding

In mijn werk als begeleider zet ik mijn eigen ervaringen en rituelen in, naast kennis en methodieken uit verschillende stromingen, zoals NLP, Systemisch Werken, Familieopstellingen, Transactionele Analyse, Access Consciousness, Touch of Matrix en Adem en Lichaamswerk. In mijn zoektocht naar wie ik ten diepste ben, heb ik ervaren dat de weg die ik bewandel niet vlak is en ook niet vlak hoeft te zijn. Dat het gaat over weet hebben van de bochten en kuilen op mijn pad en deze echt te doorleven. Dit is precies waar we samen aan ga werken: zicht krijgen op wat jou ervan weerhoudt om te doen wat jou en jouw lichaam dient, zodat ook jij jezelf thuis kan komen bij jezelf en kan wonen in je lijf.

“Om het leven voorwaarts te kunnen leven,

heb ik het leven achterwaarts te leren begrijpen”

Speciaal geschikt voor deze klachten

Je bent mij welkom met alles dat er voor jou is en in het bijzonder verwelkom ik vrouwen die:

  • zichzelf niet begrijpen en zich evenmin door anderen begrepen voelen
  • zich ontheemd en niet thuis voelen in hun lijf
  • langdurige buik en darmklachten (obstipatie en of diarree) kennen
  • strijden met gewicht, eigenwaarde en zelfbeeld
  • zich schuldig voelen over en schamen voor hun levenservaring
  • in een veilige bedding hun kwetsbaarheid willen leren omarmen en leven
  • de moeder-dochterrelatie willen helen en/of verdiepen
  • het hart willen leren openen en hun vrouwelijke energie voluit laten stromen

Hoe lang duurt het

Zorgvuldigheid, veiligheid, professionaliteit, wederzijds respect en autonomie zijn in mijn werkwijze belangrijke uitgangspunten en dat vraagt maatwerk. De sessies kunnen dan ook qua aantal, duur en frequentie variëren en zowel op locatie als in je eigen omgeving plaatsvinden.

Wat kost het

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. In deze eerste ontmoeting onderzoek ik samen met jou wat je verlangens en wensen zijn. Dit geeft zicht op je (hulp)vraag en tegelijkertijd inzicht in mijn werkwijze. Aan het einde van dit gesprek besluiten we samen wat jij nodig hebt om weer heel te worden en welke hulp je hierin van mij verwacht. Dit eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend. De vervolggesprekken kosten 145 euro per sessie van maximaal 1,5 uur. 

Bijzonderheden

Op de website www.hentjemetz.nl vind je informatie over de begeleiding die ik bied rondom de betekenisvolle ervaring van kanker.

Contactgegevens

Hentje Metz
Edisonstraat 84
7006 RE Doetinchem
06-29106154

info@hentjemetz.nl