Hellen Chotkoe

Hypno/regressietherapeut

Hellen Chotkoe, hypnotherapie, DelftMijn naam is Hellen Chotkoe en ben van Hindoestaanse afkomst. Door mijn persoonlijke zoektocht naar heelheid kwam ik op het pad van de hypnotherapie en regressietherapie. Ik leerde stil te staan en achteruit te kijken, taboes te doorbreken, om van daaruit verbindingen te leggen met mijn toekomst. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te ondersteunen tijdens een moeilijke periode in hun leven. De manier waarop je problemen zich in het dagelijks leven presenteren, geeft vaak een goede aanwijzing voor hoe en welke klachten het best eerst behandeld kunnen worden. Door te werken met de klachten van vandaag, vinden we de link terug naar het verleden.

Mensbeeld:

Speciaal aan de Lotusbloem is, dat zij eigenlijk in modder groeit, terwijl er nooit een spoortje modder op de bloem zelf of aan de bladeren te bespeuren is. Juist door het feit dat de plant rein en zuiver opgroeit vanuit de modderige ondergrond en een onbeschrijfelijke schoonheid uitstraalt, symboliseert hij voor zowel het hindoeïsme als het boeddhisme: schoonheid, puurheid en reinheid. Ik zie een mens als een lotusbloem: vanuit de modder van problemen ontstaan vaak de mooiste bloemen

lotusbloem voor bij Hellen Chotkoe, hypnotherapeut, Hindoestaans, seksueel misbruik

Ik kijk naar de gehele mens en niet alleen naar klachten en problemen. Ik help je graag om je eigen, soms diep verborgen krachten, aan te boren waarmee je jezelf weer in beweging kunt zetten om grip te krijgen op het verleden, op weg naar een nieuwe toekomst waarin jij je eigen schoonheid (weer) uitstraalt.

Methode:

Om je eigen energie, talenten en kwaliteiten (opnieuw) te kunnen ervaren, is het soms
nodig stil te staan bij de manier waarop je hierin gekwetst of geraakt bent. Naast het opsporen en aanpakken van disfunctionele denkpatronen, richt de behandeling zich op het verwerken van de traumatische gebeurtenissen. Mijn manier van werken is een integratieve therapie, waarbij ik gebruik maak van o.a. technieken stammend uit de cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie, regressietherapie en hechtingstherapie.

De behandeling heeft een drieledig doel:

 1. De (combinatie van) klachten te verminderen;
 2. Je autonomie en identiteit te versterken;
 3. Je helpen een passende leefstijl te (her)vinden.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is:

Dit kunnen problemen zijn op mentaal, emotioneel, of lichamelijk gebied. Denk bijv. aan:

 • Weinig zelfvertrouwen
 • Faalangst
 • Moeite met grenzen stellen,
 • Niet durven zeggen wat je vindt
 • Concentratieproblemen
 • Onzeker voelen in contact met anderen
 • PTSS
 • Schuld en schaamtegevoelens hebben
 • Angst voor intens contact, nabijheid en intimiteit

Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden die hypno-/regressie/hechtingstherapie te bieden heeft.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang de therapie in zijn totaliteit duurt is afhankelijk van de aard van het probleem. Dit kan variëren van enkele maanden tot 1 jaar. Belangrijker is om de tijd te nemen voor jouw helingsproces.

Bijzonderheden:

Onder een grote groep Hindoestanen, maar ook andere migranten heerst sterk de gedachte dat seksueel misbruik in hun kringen niet voorkomt. Zij weten zich geen raad met hun ervaringen met misbruik en weten niet waar ze met hun problemen terecht kunnen. Dit geldt voor zowel plegers als slachtoffers. Religie, eer en schaamte: ze kunnen grote invloed hebben op jouw leven… Herken je dit?
Uit ervaring weet ik dat het hebben van aandacht voor religieuze en culturele invloed op zulke problemen van essentieel belang is om je begrepen te voelen.
Durf erover te praten….laten we het taboe verslaan!

Kosten:

Het sessietarief bedraagt € 65,00 per uur (incl. 21% btw).

Omdat ik lid ben van de NBVH vergoeden een aantal verzekeraars een deel van de kosten voor hypnotherapie, dit is vanuit de aanvullende verzekeringspakketten. Je kunt kijken op de site van de NBVH. Raadpleeg in ieder geval ook zelf je ziektekostenverzekeraar.

Contactgegevens:

Hellen Chotkoe
Mobiel : 06-53 973 503
E-mail: info@hypnocaredelft.nl
Website: Hypnocaredelft

Hellen Chotkoe, hypnotherapie, regressietherapie, Delft

 

Tags: cognitieve gedragstherapeut, hypnotherapeut, regressietherapeut en hechtingstherapeut, slachtoffers, daders en plegers