Hanne Ihlen

Dramatherapeut, Breda
Hanne -9961 (1)

Mijn naam is Hanne, geboren in 1972 en moeder van een dochter. Als vaktherapeut drama ben ik sinds 2009 werkzaam in mijn praktijk in Breda. Ik werk hier met jongeren van 12 tot 18 jaar en met volwassenen.

In 1998 studeerde ik af als sociaal pedagogisch hulpverlener. Hierna heb ik 9 jaar in het Verenigd Koninkrijk (London en Schotland) gewoond en gewerkt. In London behaalde ik in 2005 mijn diploma in dramatherapie. Ik heb daarnaast veel studies en nascholing gevolgd waaronder narratieve therapie en schematherapie.

Tijdens mijn loopbaan heb ik in de functie van gezinsvoogd, maatschappelijk werkster, jeugdbeschermer en dramatherapeute ruime ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met seksueel misbruikervaringen. In mijn eigen praktijk werk ik regelmatig met vrouwen en mannen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. In de therapie help ik cliënten om te groeien en krachtiger in het leven komen te staan.

Mensbeeld:

Ieder mens kan zijn eigen leven inrichten binnen de context waarin hij of zij leeft. Mensen komen vaak in vaktherapie omdat ze zijn vastgelopen: hun eigen verhaal klopt niet meer met de realiteit. In de therapie gaan we samen op zoek naar een verhaal dat beter bij jou past. Een verhaal dat niet is gebaseerd op de boodschappen, waarden en normen van anderen over hoe jij behoort te zijn, maar dat uitgaat van jouw krachten, eigenschappen, wensen en verlangens.

Methode:

In de therapie gaan we actief aan de slag. Het accent ligt op doen en ervaren. We praten waar dat nodig is. We werken in de therapie met ervaringsgerichte werkvormen waaronder:

 • Improvisatie en rollenspel
 • Creatief schrijven
 • Het werken met teksten en verhalen
 • Psychodrama
 • Werkvormen uit narratieve therapie (o.a. het herschrijven van je eigen verhaal).
 • Symbooldrama
 • Het creëren van rituelen
 • Schematherapie
 • Beeldende werkvormen
 • Narratieve Sandplay

Speciaal geschikt voor deze klachten:

 • Leren herkennen, aangeven en vasthouden van eigen grenzen
 • Leren omgaan met relaties en intimiteit
 • Regie nemen over je eigen leven
 • Vergroten van eigen lichaamsbesef
 • Vragen rondom identiteit ‘Wie ben ik, en wat wil ik in het leven’?
 • Eetstoornissen
 • Leren herkennen, uitten en verdragen van eigen gevoelens
 • Niet kunnen voelen
 • Verwerking van trauma
 • Vergroten van assertiviteit
 • Onveiligheid, depressie, paniek, angst
 • Dissociëren, verstarren, verlammen of bevriezen
 • Moeite hebben met afstand/ nabijheid
 • Verwarring van seksuele geaardheid of transseksuele gevoelens
 • Negatief zelfbeeld, lichaamswaardering of lichaamsbeleving
 • Angst en schaamte voor of afkeer van het eigen lichaam
 • Gevoelens van onzekerheid, schuld en schaamte
 • Gevoelens van wantrouwen, boosheid en onmacht

Wat kost het

Het intakegesprek kost €85,- euro.
De consulten hierna kosten: €75,- euro voor 45 minuten of €100,- euro voor 60 minuten.
De vaktherapie kan worden vergoed via de aanvullende polis van uw verzekering.

Hoe lang duurt het:

De duur van de behandeling is afhankelijk jouw hulpvraag en situatie. Een behandeltraject kan bestaan uit 10 sessies, of kan 1 tot meerdere jaren duren.

Contactgegevens

info@hanneihlen.nl
06- 20485849
www.hanneihlen.nl

 

Tags: Dramatherapie, vaktherapie drama, narratieve therapie, schematherapie, sandplay, symbooldrama, psychodrama

Referenties

Harriet:
‘De vaktherapie zorgde ervoor, dat ik in uitgespeelde situaties, kon voelen wat er op dat moment bij mij gebeurde. Ik ontdekte in de praktijk, wat mijn manier van reageren en overleven was en hoe mijn angst eruit zag. Nadat de diepste angel er bij Hanne uit is gehaald, konden er ook andere angsten naar buiten komen. Middels schilderen ben ik daar verder uiting aan gaan geven. Wie je ook bent, die dit stukje leest, bij Hanne ben je op een goede plek om jouw eigen stukje onder ogen te zien, en de dingen te onderzoeken die bij jou passen. En vergeet niet: er is altijd hoop!!’.

oud cliënte:
“Hanne is een prettig persoon waar je je snel op je gemak voelt. Ze luistert goed en ze is ervaren. Door de werkvormen die ze koos kreeg ik op een speelse manier meer inzicht in mezelf. Het gaf informatie die anders niet naar boven was gekomen. Dit bleef ook na de sessies doorwerken als ik het dagboekformulier invulde. De behandelingen hebben me geholpen wat meer evenwicht in mezelf te vinden. Ik voel me er beter door.”