Frida de Koning

Coaching / zangcoaching


Mijn geschiedenis staat in het teken van mijn eigen helende reis rondom seksueel misbruik. Ik heb altijd geweten dat ik meer ben dan wat mij is overkomen. Ik streef en heb gestreefd naar bevrijding en gezondheid in mij, mijn leven, relaties en werk.
Ik ben een openbreker, taboebespreker, rebel en zelfbevrijder. Op mijn twintigste heb ik ‘de boel open gegooid’ in mijn gezin van herkomst. Op het conservatorium merk ik dat mezelf bevrijden direct doorklinkt in mijn stem en de invloed die dit heeft op mijn leven. Als ik merk dat ik kinderen wil proberen te krijgen, wil ik eerst genieten van mijn seksualiteit voordat ik zwanger raak. Ik ben inmiddels moeder van drie kinderen 😉
Ik wil uit mijn slachtofferrol en wil daarom een opstelling met mijn gezin van afkomst doen, inclusief dader-broer. Ik fiets naar hem toe en vraag hem om concreet wat hij met mij gedaan heeft te vertellen aan ons hele gezin plus aanhang. Hij stemt toe en doet dit. De opstelling gaat op mijn manier, zonder elkaar vragen te stellen, zonder elkaar te helpen. Ik heb iedereen een plek gegeven. Bij aanvang vraag ik hen naar mij te kijken als de vrouw met het meisje in zich, in plaats van alleen de krachtige vrouw die het wel redt te zien (wijzend naar foto’s op de grond rond een brandende kaars). Mijn doel is dat ik stop de machteloosheid te voelen die verband houd met het gehoord en gezien worden. Ook wil ik dat we samen dragen wat er in ons gezin is gebeurd en ik wil de verwachting ‘Dat we weer samen gezellig kerst kunnen vieren’ weghalen. Door deze opstelling verandert er veel in mij en ons gezin.

“Ik ben voor het individu, want meer ikken maken een groep veel meer een wij.”

 

Wie ik ben heeft invloed op hoe ik werk

Ik werk aan congruentie (zeggen wat je doet en doen wat je zegt) en afstemmen op jezelf (gevoelens, gedachten, verlangens). Hierdoor krijg je meer invloed op je leven en werk (en familie). Dit werkt helend voor jezelf, de relatie, zuiverheid en gezondheid.
Jarenlang denk ik dat mijn persoonlijke ontwikkeling en heling voor mìj is en mijn toekomst en kinderen. Na al het opruimen, leren en integreren in mijn leven (met behulp van opleidingen Neuro Linguistisch Programmeren, Spiegelogie, Systemisch werk en Familieopstellingen) kan en wil ik van dienst zijn voor anderen. Door openheid te creëren waar deze nog niet is, door vrij te zijn van angst voor ‘erge gespreksonderwerpen’, door mezelf te zijn met alles wat er op dat moment is.

Mensbeeld

Hoe erg het ook is wat je hebt meegemaakt, er is altijd een deel in jou dat ook gezond is en een deel dat overleeft. Wanneer je pijnlijkste deel de boventoon voert, is het belangrijk om voor jezelf te zorgen door tijdelijke hulp in te schakelen.
In relaties krijg je zuiver contact als iedereen is afgestemd op zichzelf. Als mensen hun ‘viezigheid’, hun schaamte, machteloosheid, woede angst, onzekerheid of minderwaardigheid, de boventoon laten voeren reageer je op en vanuit elkaars geschiedenis en pijn in plaats van de gezonde en ondersteunende delen in elkaar.

Methode

Mijn stem is mijn grootste vriend. Zij laat mijn (tijdelijke) waarheid horen, geeft uitdrukking aan mijn (diepste) gevoelens, gedachten en aan mijn wensen. Sprekend en zingend. Met je stem/zingen (lichaam, adem en klanken) kun je leren associëren (je gevoelens voelen in het hier en nu), gevoelens integreren en overtuigingen uiten. Hierdoor verander je en neem je afscheid van dat wat je niet meer dient.

Ik werk individueel en in groepsverband en maak daarbij naast stemcoaching onder andere gebruik van systemisch werk/familieopstellingen, NLP, het onderbewustzijn, spiegelogie, geweldloze communicatie en je eigen wijsheid.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Je merkt dat je iets nodig hebt, je weet niet wat
  • Je loopt tegen oude patronen aan die te maken hebben met je verleden
  • Je behandelt bepaalde mensen anders of vermijdt hen, omdat ze je aan vroeger doen denken
  • Je bevriest/vlucht/vecht en je wilt hierin veranderen
  • Je wilt iets openbreken in je omgeving, je eigen plek innemen, openheid creëren, gehoord en gezien worden
  • Je wilt je eigen stem vinden, je eigen invloed binnen het geheel in je relaties in je leven en werk.
  • Je wilt het verschil tussen trauma/overleven en gezond zijn (weer) kunnen scheiden
  • Je wilt ervaren wat je diepste gezonde verlangen is

Je wilt je unieke stem ontdekken, met gevoel, zelfliefde, speelsheid, een lach en een traan en in een veilige setting. Liedjes zingen die je lief zijn, die je raken, die je helpen voelen in het nu, die je gedachten en gevoelens helen en transformeren.

Wat kost het

Coaching / individuele opstelling : 1,5 uur à €90,-
Zangcoaching individueel: 1 uur €60,-

Hoe lang duurt het

Ik werk per keer. Door de toepassing van systemisch werk is het belangrijk dat jij zelf bepaalt of je nog wat nodig hebt. Een opstelling werkt langer door dan alleen gedurende de sessie.
Zangcoaching smaakt vaak naar meer. Ook hier: per keer bekijk je of je nog een keer wilt zingen bij en met me.

Contactgegevens

Frida de Koning
Lyceumstraat 87
1814 BR Alkmaar

contact@fridadekoning.nl
06-82002398