Edith van Westerop

Integratieve therapie

edith-1Ik ben Edith van Westerop (1961) en heb een praktijk in Amsterdam. Nog elke dag ben ik enthousiast over het werken en helpen van mensen. Of het nu gaat om coaching, (relatie)therapie of om mensen helpen met een hulpvraag na seksueel misbruik: samen gaan we aan de slag. Met respect voor wie je bent en in jouw tempo.
Ik heb inmiddels veel ervaring met mensen die seksueel zijn misbruikt en ik ken van dichtbij de problematiek die misbruik met zich meebrengt.

Mensbeeld

Nieuwsgierigheid, betrokkenheid, geduld en veel aandacht vormen de kern van waaruit ik je hulp bied. De begeleiding vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid en veiligheid. Wederzijds vertrouwen is voor mij essentieel in contact met de ander. Ik ben integer en zal respectvol omgaan met jouw en mijn grenzen. Je krijgt de ruimte om je kwetsbaarheid te laten zien. Alles op jouw eigen tempo.

Methode

Bij iedere cliënt lever ik maatwerk. Vanuit mijn opleiding tot Integratief therapeut is het gedachtegoed dat iedereen over hulpbronnen beschikt; je bent veel meer dan de klacht waar je nu mee te dealen hebt, ook al lijkt het soms niet zo te zijn.
Ik ben er voor je en zal er tot het laatste gesprek voor je zijn om je te begeleiden in je proces van groei en ontwikkeling. Ik bied je een veilige omgeving waarin jij centraal staat in alle facetten en waarin jij weer langzaam in je kracht kunt komen.
In jouw tempo gaan we van start. Of dat nu eerst een paar praatsessies zijn om je veilig te voelen, oefeningen om (weer langzaam) bij je gevoel te komen, meditatie of juist een cognitieve benadering, het is en blijft maatwerk en afgestemd op jouw tempo en behoeften. Ik werk veel samen met een Haptonoom en Diëtiste. Op verzoek kan ik hen bij de therapie betrekken.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • problemen in de partnerrelatie
  • niet bij je gevoel kunnen komen
  • moeite met grenzen stellen en bewaken
  • stress en burnout
  • niet durven zeggen wat je denkt, voelt en verlangt
  • zelfbeeld beschadiging
  • gevoelens van schaamte en schuld
  • rouw en verlies
  • angst- en paniekklachten
  • lichamelijke klachten en eetproblemen

Wat kost het

De kosten voor individuele therapie bedraagt 90 euro voor 1 uur. Voor partnertherapie 125 euro voor 1,5 uur. Als je aanvullend verzekerd bent, dan wordt veelal 40 à 45 euro per gesprek vergoed. Vraag naar de complementaire zorg. Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen.

Hoe lang duurt het

De duur van het behandeltraject bepaal je zelf. Waar sta je nu, heb je al andere therapievormen gehad, wat heb je nu nodig, bepaalt de duur van onze gesprekken. De frequentie bepalen we samen.
Ervaring leert dat het minimaal 4 maanden in beslag neemt.

Bijzonderheden

Ik heb veel affiniteit en ervaring met homoseksuele en lesbische mensen. Daarnaast werk ik ook in het Inloophuis Adamas in Nieuw Vennep met kankerpatiënten en hun dierbaren.

Contactgegevens

Praktijk voor Coaching en Psychotheracontactgegevenspie
Edith van Westerop
www.edithvanwesterop.nl
Frans Halsstraat 7
1072 BJ AMSTERDAM

 

Tags: Integratieve therapie, coaching, meditatie, partners, relatietherapie, homoseksueel, lesbisch, eetproblemen