Dorthe Jakobsen

Counsellor en EFT-therapeute

Dorthe JakobsenMijn naam is Dorthe Jakobsen (1962). Ruim dertig jaar woon ik inmiddels in Nederland, waar ik de liefde vond en moeder werd van twee kinderen. Mijn geboortegrond ligt in Kopenhagen, Denemarken.
Na vele mooie jaren als bewegingsdocente heb ik me omgeschoold en sinds 2003 werk ik als counsellor en EFT-therapeute in mijn praktijk LevensZin. Via gesprek en lichaamsgerichte werkvormen help ik seksueel misbruikte cliënten om hun emotionele klachten op te lossen. Met mijn werk tracht ik bij te dragen aan zingeving en vreugde in het dagelijkse leven. Ik zie graag mensen stralen in wat ze doen, maar vooral door wie ze zijn.

Mensbeeld

Fysieke en emotionele klachten en bijbehorende negatieve gedragspatronen zie ik als een roep van lichaam en ziel om verwerking van negatieve ervaringen. Zo bezien zijn de klachten zelf niet het probleem, maar juist een wegwijzer naar de oplossing. Emotioneel gezien is er altijd een logische oorzaak te vinden voor je gevoelens en het is dus geen zwakte of tekortkoming wanneer je angst, spanning, stress of andere negatieve gevoelens ervaart met bijbehorend gedrag. Door met compassie te durven kijken naar je gevoelens en belemmerende patronen kan er beweging komen en is het mogelijk om je innerlijke vrijheid te vergroten. Niemand hoeft te blijven lijden door ervaringen uit het verleden.

Methode

Als counsellor merkte ik snel dat praten over emotionele klachten niet of nauwelijks hielp. Cliënten met hoogtevrees bijvoorbeeld kon ik niet helpen met een goed gesprek. Gelukkig ontdekte ik in 2007 EFT (Emotional Freedom Techniques). Ik merkte hoe ik met deze methode emotionele klachten kon oplossen waar ik daarvoor geen raad mee wist. Sindsdien heb ik me in EFT gespecialiseerd. Door zachtjes te kloppen op acupunctuurpunten op je gezicht, handen en borstkas, terwijl je contact maakt met lastige emoties of negatieve herinneringen, ontladen we de stress en spanning die daarbij aanwezig is. Je voelt dat de emotie steeds minder heftig wordt en dat je lichaam steeds beter kan ontspannen. Hiermee worden nieuwe gedragspatronen mogelijk en krijg je een prettigere relatie met jezelf. Het kloppen doe je doorgaans zelf, terwijl de EFT-therapeut het bij zich zelf voordoet. Dit gebeurt zittend op een stoel, volledig gekleed. Tijdens het werk meten we regelmatig of de spanning vermindert. Zo weten we of we goed bezig zijn. Cliënten die jarenlang in gesprekstherapie zijn geweest, zijn vaak verrast over de resultaten.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Onderstaande klachten met betrekking tot seksueel misbruik en geweld kunnen we effectief aanpakken met EFT:

  • Schuld en schaamte
  • Angst om overweldigd te worden door de herinneringen
  • Herbelevingen
  • Spanningsklachten en stress
  • Moeite met grenzen ervaren en aangeven
  • Dissociatie
  • Triggers in het dagelijks leven die spanning oproepen
  • Vermijdingsgedrag
  • Problemen in relaties
  • Negatief zelfbeeld

Wat kost het

Omdat de financiële draagkracht van mijn cliënten sterk verschilt, hanteer ik twee tariefgroepen:
1. Gezinsinkomen tot € 1700,00 netto per maand: € 70,00 per uur.
2. Gezinsinkomen inkomen boven € 1700,00 netto per maand: € 85,00 per uur.
Met een aanvullende polis wordt in de meeste gevallen een (gedeeltelijke) vergoeding gegeven. De kosten vallen dan onder de noemer Alternatieve zorg, natuurgeneeswijze. Dit gaat niet ten koste van je eigen risico van 385 euro (2020), zoals wanneer je een psycholoog consulteert. Ik ben Registercounsellor en aangesloten bij de beroepsvereniging ABvC. Ook ben ik ingeschreven bij het RBCZ-register als Registertherapeut.

Hoe lang duurt het

De duur van een traject is heel verschillend. Wil je werken aan een heel specifiek probleem dat een gevolg is van het misbruik dan hebben we misschien aan een paar sessies genoeg. Maar meestal zijn het langere trajecten met tussen de 10 en 20 gesprekken. Je bent welkom zo lang als het voor jou behulpzaam is. Ik zet me in om samen met jou je klachten maximaal te reduceren.

Contactgegevens

Logo LevensZin van Dorthe JakobsenDorthe Jakobsen
LevensZin
Thomaslaan 43
5631GK Eindhoven
06-51452429
www.levenszin.nl
praktijk@levenszin.nl