De Tebéyo Academie – een review

Dit is wat ik wilde leren!

Tijdens het symposium “Helen van seksueel misbruik” ontmoette ik Margreet Krottje. Haar presentatie maakte diepe indruk op me, dit was wat ik wilde leren, hier kon ik de antwoorden vinden op mijn vragen als therapeut, om mensen verder te helpen na seksueel misbruik.

De kennis en de praktijk samenbrengen

In mijn praktijk stuitte ik namelijk op gebrek aan kennis op dit gebied en ik wilde weten hoe ik mensen verder kon helpen na seksueel misbruik. De cursus begint met een dag waarop veel informatie wordt gegeven over wat seksueel misbruik en mishandeling inhoudt en wat de gevolgen zijn. In het vervolg van de cursus bespraken we casussen van de cursisten. De verschillende verhalen en de verschillende invalshoeken van de cursisten geven een breed beeld over misbruik en mishandeling en hoe er gewerkt kan worden.

Aandacht voor grenzen

De opleiding heeft me o.a. geleerd om mijn eigen grenzen te respecteren, goed bij mijzelf te blijven en naar het hele plaatje van de cliënt te kijken. Niet alleen naar het beschadigde stuk maar ook de gezonde, volwassen delen van de cliënt die aangesproken dienen te worden.

De opleiding van de Tebéyo Academie biedt veel

De opleiding van Tebéyo biedt naast goede informatie ook het delen van kennis. Margreet biedt een veilige omgeving, waarbij je de mogelijkheid krijgt om naar jezelf te kijken als therapeut èn als mens. Met de kennis en inzichten die ik hier heb opgedaan, ben ik sterker geworden en kan ik betere hulp bieden, hetgeen niet alleen mijn cliënten, maar ook mijzelf ten goede komt. Deskundigheid die ik op dit moment bij mijn werk in Praktijk San gebruik!

Sandra Ploos van Amstel

 

Sandra Ploos van Amstel – Psychosociaal Therapeut – Papendrecht

Één reactie op “De Tebéyo Academie – een review

  1. Pingback: Workshop Margreet Krottje - psycholoog - Tebéyo methode - Wat wél werkt! Hulpverlening na seksueel misbruikWat wél werkt! Hulpverlening na seksueel misbruik

Geef een reactie