De eerste netwerkbijeenkomst

Netwerkbijeenkomst hulpverlening na seksueel misbruik

Het is kwart over tien en de eerste die aanbelt is Jan van der Lee uit Breda. Jan staat bijna op de website en wil graag deelnemen aan deze dag. Wij, Agnes van der Graaf en Ivonne Meeuwsen hebben de dag opgezet om de deelnemers van onze website contact met elkaar te laten maken, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen.

De deelnemers stromen binnen

Els  van Tol uit Ermelo is de tweede die arriveert. Zij doet voetreflextherapie.
Brigitte van Birgelen uit Zeist komt daarna en zij staat samen met Patricia Resende op de website met een bijzonder aanbod van psychodrama voor partners.
Dan komt Renate Hoenselaar uit Arnhem, zij is dans-en bewegingstherapeut.
En last but not least Petra Mensink uit Deventer, zij werkt met somatic experiencing.

Mensbeeld en visie

Een mooie club van hulpverleners bij elkaar. Allemaal werken we met seksueel misbruik en ieder op een eigen manier en vanuit een eigen visie en mensbeeld. Dat mensbeeld hebben we verkend in een soort uitwisselingsrondje. Mooi om te zien hoe zo’n inhoudelijke vraagstelling meteen al diepgaande gesprekken oplevert.

Welke steun heb je nodig?

Na dit uitgebreid verkend te hebben is het tijd voor de lunch. Heerlijke broodjes met tijdens de lunch ook een focusvraag: ‘Wat is jouw manier van jezelf ondersteunen?’ en ‘Welke ondersteuning zou je willen?’

Samen sta je sterk

Wat uit de dag duidelijk naar voren komt, is dat er behoefte is om ondersteuning te vinden bij elkaar. De ervaring dat je niet de enige bent die zich met dit thema bezighoudt. We zijn, ieder op ons eigen vakgebied, de pioniers als het gaat om hulpverlening na seksueel misbruik. Het voelt goed om met elkaar uit te wisselen en te voelen dat we niet de enige zijn. Dat uit zich ook in de behoefte om een verslag van deze dag naar buiten te brengen. Mét groepsfoto:

foto

Plannen voor de toekomst

Na de heerlijke lunch gaan we plannen maken. Welke thema’s leven er bij ons als hulpverleners. Wat verwachten we van dit soort dagen? Wat is de behoefte? Wat hebben we elkaar te bieden? Heel veel, zo blijkt. We verkennen ideeën en geven elkaar tips over hoe we met bepaalde situaties om kunnen gaan.

Thema bijeenkomsten

We maken een lijst met thema’s waar we graag een keer in een intervisie-bijeenkomst op in willen gaan. De lijst is vast nog niet compleet, maar we willen graag van andere therapeuten van deze website horen of en in hoeverre ze interesse hebben in themabijeenkomsten rondom:

  • Schuldgevoelens
  • Omgaan met ‘het geheim’
  • Aangifte doen
  • Uiten van emotie
  • Omgaan met ‘het systeem’
  • Schaamte
  • Intimiteit en seksualiteit
  • Elkaars werk
  • Bagatelliseren
  • Wanhopige, ongerichte hulpvragen

Een oproep

Wij gaan het organiseren: themabijeenkomsten, ongeveer elke twee maanden. Let op je mailbox voor het aanbod en de data. Van jullie vragen we: geef aan welke thema’s je interesse hebben. Dan zetten we de populairste bovenaan de agenda… 🙂

Ben je nog geen lid van ons netwerk, maar heb je wél interesse, klik dan hier.

Deel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.