Davinia Heuft

Intimiteit en seksualiteit coaching

Mijn naam is Davinia Heuft en ik ben gespecialiseerd in intimiteit en seksualiteit coaching.

In mijn jeugd heb ik jarenlang zelf misbruik ervaren, en ik weet hoe moeilijk de weg van heling kan zijn. Mijn verleden heeft me gebracht waar ik nu sta en daar ben ik trots op. Ik heb ontdekt wie ik in mijn kern ben, wat mijn kracht is en wat ik in deze wereld wil betekenen. Ik heb mijn eigen, unieke weg gevonden.

Ik heb als missie lotgenoten, vrouwen (en hun partner), te ondersteunen om de sensuele vrouw te kunnen en mogen zijn. Ik ondersteun hen opdat zij vrij kunnen en mogen genieten op het gebied van ‘gezonde’ intimiteit en seksualiteit.

Mijn missie komt voort vanuit mijn eigen proces van heling, waarin ik zelf erg heb moeten zoeken naar integere en passende hulpverlening. Ik heb zelf moeten ontdekken wat gezonde intimiteit en seksualiteit is en hoe dat er concreet uitziet. Ik heb ontdekt dat ik ook het recht heb om vol overgave te kunnen en mogen genieten van intimiteit en seksualiteit. Mijn ervaring en kennis hierin deel ik graag omdat ik snap, weet en voel hoe het werkt.

Mensbeeld

Intimiteit en seksualiteit ligt aan de basis van ons bestaan en aan alles wat ons leven zo bijzonder maakt. Het is iets waar wereldwijd het grootste taboe op rust en wat verbonden is met veel trauma’s. Maar ook waar tegelijkertijd bij ieder mens een groot verlangen en drang naar is. Helaas ontbreekt het ons aan gebruiksaanwijzingen op dit gebied, wat grote consequenties heeft. Veel mensen voelen zich niet (meer) vrij in hun eigen lichaam en seksualiteit is een taboe geworden. Dit beperkt je in het omgaan met jezelf en met je geliefde.

Ook mensen met een seksueel misbruik verleden hebben behoefte aan warmte en zijn op zoek naar liefde en genegenheid. Door het verleden is hier echter verwarring, angst en pijn aan gekoppeld. Wanneer je leert om (weer) op een gezonde manier met intimiteit & seksualiteit om te gaan, ervaar je meer vrijheid, flow, genot en authenticiteit in je leven gaan.

“Ik geloof in de kracht van gezonde seksualiteit.”

 

Visie

Overtuigingen, angst en oude pijn zijn dingen die je in de greep kunnen houden. Overtuigingen houden je vast in je hoofd en onbewuste angst werkt door als een saboteur in je leven. Ik help vrouwen en koppels om oude pijnen los te laten, emoties te durven voelen en eraan voorbij te gaan. Ik kan jou en je partner begeleiden, zodat je weer open kunt staan voor meer verbinding, intimiteit, durven voelen en open communiceren. En vanuit daar kun je weer het vertrouwen gaan voelen dat intimiteit en seksualiteit echt fijn kan, mag en hoort te zijn.

“Vol overgave genieten van intimiteit en seksualiteit, het is ons geboorterecht en ook voor jou weggelegd.”

Werkwijze

De basis van mijn werk is het creëren van een warme en veilige bedding waarbinnen alles bespreekbaar is en niks veroordeeld wordt. Vanuit daar werk ik met verschillende methodes (lichaam- en geestgericht), die ik afstem op de hulpvraag. Denk hierbij aan vormen als gesprekstechnieken en coaching, innerlijk kind werk, ademwerk, (emotioneel) lichaamswerk en diverse vormen van contact en verbindingswerk. Ik kijk, voel en bespreek met jou welke methode naar mijn gevoel op dat moment het meest aansluit op jou en jouw proces. Echter jij/jullie bepaalt/bepalen!

‘Lichaam en Geest in Overgave’ is de sleutel en het ultieme wat er kan zijn binnen het domein van intimiteit en seksualiteit tussen geliefden. Overgave is niet een woord of een daad … het is een staat van Zijn. Het is tot in het diepst van je lichaam vertrouwen en je openstellen voor jezelf in verbinding met die ander, voorbij aan gedachten, controle, spierspanning of regie. Lichaam en Geest in Overgave is een geschenk om te kunnen, en ook voor jou weggelegd. 

Speciaal geschikt bij deze klachten

Ben jij toe aan een volgende stap? En wil jij (ondanks dat je het misschien ook erg spannend vindt):

  • ontspannen en vol overgave en met plezier kunnen genieten van intimiteit met jezelf en met je partner
  • je vrij voelen in je seksualiteit
  • leren beter je grenzen te voelen en aan te kunnen geven
  • in contact komen met je diepere behoeftes en verlangens
  • jezelf ont-wikkelen van belemmerende patronen en gedragingen
  • de sensuele vrouw in jou ontluiken
  • jouw seksuele-Zijn (her-)ontdekken

Bijzonderheden:

Individuele lichaamsgerichte sessie

Naast coaching en diverse workshops bied ik ook diverse individuele lichaamsgerichte sessies aan ter bevordering en ondersteuning van jouw seksuele gezondheid en geslachtsorganen en het ontladen van de emoties.

Stellen begeleiding bij hun thuis 

Willen jullie in je eigen vertrouwde omgeving aan de slag op het gebied van seksuele ontwikkeling en/of vraagstuk? Ik kom indien gewenst bij jullie thuis om jullie te begeleiden en/of te coachen.

Stellen intensive

Jullie laten even alles achter je en ik ontvang jullie twee dagen in ons gastenverblijf waar jullie alle ruimte en rust kunnen creëren voor elkaar. Vanuit daar gaan we met elkaar aan de slag met jullie hulpvraag.

Wat kost het

Individuele sessie: € 70,- per uur
Stellen begeleiding thuis: € 70,- per uur, plus reiskosten
Stellen intensive: €365,-
Healing ceremonie: € 270,- 

Een individuele sessie duurt gemiddeld tussen de 1,5 a 2 uur (afhankelijk van het type sessie).

Hoe lang duurt het?

Het aantal sessies is per persoon verschillend, en hangt af van waar jij in je proces zit en wat je hulpvraag is. Echter de ervaring leert dat er bij gemiddeld vijf sessies echt waarneembare en essentiële veranderingen plaatsvinden in het dagelijkse leven van mijn cliënten.

Contactgegevens:

Davinia Heuft – Lichaam en Geest in Overgave
Poeldijk (direct grenzend aan Den Haag)
www.daviniaheuft.nl
info@daviniaheuft.nl
Telefoon: 0622775858