Davinia Heuft

Intimiteit en seksualiteit coaching

intimiteit en seksualiteit coachingMijn naam is Davinia Heuft. Mijn praktijk ‘Lichaam en Geest in Harmonie’ is gespecialiseerd in intimiteit en seksualiteit coaching.

In mijn jeugd heb ik zelf misbruik ervaren en ik weet hoe moeilijk de weg van heling kan zijn. Mijn verleden heeft me gebracht waar ik nu sta en daar ben ik trots op: een krachtige, maar ook kwetsbare en zachte vrouw. Ik heb ontdekt wie ik in mijn kern ben, wat mijn kracht is en wat ik in deze wereld wil betekenen. Ik heb mijn eigen, unieke weg gevonden.

Omdat ik voor mijn gevoel zo heb moeten zoeken naar goede en passende hulpverlening, heb ik als missie om lotgenoten te ondersteunen in hun verwerking, zodat ze weer vol overgave kunnen genieten, lachen en vertrouwen in het leven en ook op intimiteit en seksualiteit gebied.

Mensbeeld:

Ieder mens is uniek en wordt gevormd door de dingen die hij/zij meemaakt in het leven. Sommige ervaringen maken zulke diepe sporen dat je niet meer weet, ziet of ervaart wie je nou werkelijk bent en wat je werkelijk wilt in je leven. Ondanks een seksueel misbruik verleden hebben we allemaal behoefte aan warmte en zijn we allemaal opzoek naar liefde. Echter door je verleden kan hier verwarring in zijn ontstaan. Herken je dit?

  • Je denkt ik doe het wel alleen, ik heb geen liefde nodig, terwijl je diep van binnen eigenlijk niets liever wilt dan je ‘echt’ verbinden, maar er popt elke keer iets in jou op wat je toch tegenhoudt.
  • Je hebt veel behoefte aan liefde en aandacht. Je vult de leegte in je op met liefde en aandacht van een ander (of iets anders) en ondanks dat blijf je toch een onvervuld en niet compleet gevoel in je houden.

Methode:

Ik help mensen om naar binnen te kijken, voorbij aan angst en oude overtuigingen, weer leren voelen van emoties en op zoek naar je ware schoonheid en de liefde voor jezelf.

“Als je echt liefde wilt voelen moet je beginnen bij jezelf.”

‘Lichaam en Geest in Harmonie’ betekent voor mij: de totale mens meer in balans. Ieder individu is anders en heeft een andere benadering nodig. De basis is het creëren van een warme en veilige bedding en een groot empathisch vermogen. Ik werk met verschillende methodes (lichaam en geest gericht) denk aan gesprekstechnieken, innerlijk kind, ademwerk, lichaamswerk, voetreflexologie en contact oefeningen. Ik kijk, voel en stem af met jou welke methode op dat moment van en in jouw proces het meest aansluit bij jou.

Speciaal geschikt voor deze klachten:

  • Schaamte en angst over je lichaam
  • Afkeer, dissociatie en/of pijn tijdens intimiteit en seksualiteit
  • Niet kunnen of durven uiten van je gevoelens
  • Moeilijk vinden om je grenzen te voelen en/of aan te geven
  • Relatieproblemen  rondom intimiteit en seksualiteit


“Durf jij jezelf de vraag te stellen of je een probleem hebt met het toelaten en overgeven aan echte intimiteit?”

Angst is wat deze klachten in de greep houdt. De onbewuste angst werkt door als een saboteur in je leven als het gaat om intimiteit en seksualiteit. Ik kan jou (als je wilt samen met je partner) op een liefdevolle en zachte manier begeleiden zodat je weer langzaam het vertrouwen in je kan gaan voelen dat intimiteit en seksualiteit echt fijn kan en hoort te zijn.

Bijzonderheden: Total Body Healing

Door wat we meemaken in ons leven hebben we ons lichaam voorzien van pantsers. Dit pantseren hebben we onbewust en soms ook bewust gedaan om onszelf te beschermen tegen pijn en om ons weerbaar te maken tegen en in de buitenwereld. In een total body healing gaan we samen stapje voor stapje je lichaam ontpantseren. Je lichaam zal zich openen en overgeven aan alles wat zich mag aandienen. Oude pijnen, boosheid, verdriet, genot, vreugde, opwinding of andere emoties kunnen loskomen. Dat is allemaal welkom en mag vrijuit geuit worden. Je hoeft niet te begrijpen of te vertellen wat je allemaal voelt. Het voelen, erbij blijven, en ademen is het allerbelangrijkste en genoeg om te helen.

Bijzonderheden: Ayahuasca

Indien je openstaat voor een diep transformatieproces, dan is het mogelijk om samen met mij een healing ceremonie (duurt een dag) te doen met de medicijnplant Ayahuasca. Ayahuasca (drank afkomstig uit het Amazonegebied) wordt van oudsher in de sjamanistische traditie gebruikt voor healing. Sjamanen stellen dat Ayahuasca de potentie heeft om je essentie te helpen (her)vinden, en dat dit proces transformerend is voor lichaam en geest. De ceremonie is een inwijding in andere bewustzijnsstaten, waarbij de nadruk ligt op het veilig verkennen van het eigen potentieel, helen van trauma en het (her)vinden van de eigen essentie. Binnen de methodiek waarmee we werken leer je om diep in je eigen lichaam helend werk te doen op fysieke en emotionele lagen (in tegenstelling tot zogenaamd trippen uit je lichaam).

Wat kost het?

€ 60,- per uur
Ayahuasca ceremonie € 270,-

Hoe lang duurt het:

De duur van het aantal sessies is per persoon verschillend en hangt af van waar je in je proces zit. Echter de ervaring leert dat er in gemiddeld 5 sessies echt waarneembare en essentiële dingen veranderen in het dagelijkse leven van mijn cliënten.

Contactgegevens:Davinia Heuft, seksualiteit en intimiteit coaching

Davinia Heuft
Lichaam en Geest in Harmonie
Amersfoort
www.lichaamengeestinharmonie.nl
info@lichaamengeestinharmonie.nl
Telefoon: 0622775858

 

Tags: coaching, intimiteit, seksualiteit, ayuhuaska, total body healing, ontpantseren, voetreflex, lichaamswerk, ademwerk