Dans en bewegingstherapeut Anouk Ronkaars

Anouk Ronkaars, dans en bewegingtherapeut

Soms kom je ineens op internet iets bijzonders tegen, waarbij je onmiddellijk voelt: hier wil ik iets mee. Zo was het ook met onderstaand artikel. Anouk Ronkaars, een nog jonge therapeute die met kinderen, die seksueel misbruikt zijn, werkt met dans en beweging.

Artikel_Anouk

Dans en bewegingstherapeut met een missie

In gesprek met Anouk kwamen we er achter dat ze een bevlogen en vastberaden mens is, die zeker iets te bieden heeft op het gebied van helen van seksueel misbruik, niet alleen voor kinderen overigens.

Reden genoeg om haar te vragen voor een workshop

Wanneer je een symposium samenstelt zoek je een balans tussen bekend en vernieuwend, tussen gevestigde namen en nieuwe talenten. Zo ook bij dit symposium. Het nieuwe talent komt dit jaar van Anouk Ronkaars, ze studeerde cum laude af, aan Hogeschool Zuyd op haar onderzoek naar de waarde van dans en beweging bij kinderen met seksueel misbruik ervaringen.

Waarom we Anouk hebben gevraagd voor een lezing

Anouk kan boeiend vertellen en heeft echt een boodschap over te brengen. Tijdens haar afstuderen werkte zij met kinderen die seksueel misbruikt waren, heel direct, zonder veel praten, met beweging. Toen ze ons vertelde over hoe ze haar eindpresentatie voor het HBO had aangepakt, waren we onder de indruk. Dát was precies de juiste mix van elementen waar we naar op zoek waren voor een inspirerende lezing.

Wat gaat Anouk Ronkaars precies doen?

Laat je verrassen …. Ze bruist.

Geef een reactie