Cindarella Meerts

Kindercaching en ervaringsdeskundige

“Ieder kind verdient zijn eigen sprookje”

Cindarella MeertsHet is mijn stellige overtuiging dat ieder kind zijn eigen sprookje verdient. Hieronder staat mijn sprookje. Een sprookje wordt werkelijkheid…

“Er was eens een meisje dat Cindarella heette. Op een boze dag was daar ineens een oom die niet van haar af kon blijven. Dat meisje werd groot en ging het gevecht aan om haar incestverleden een plek te geven. Toen dat was gelukt wilde ze heel graag andere kinderen/jongeren en ouders helpen die hetzelfde hebben meegemaakt.”

Mijn naam is Cindarella (echt waar!) Meerts, woonachtig in Assen, getrouwd, trotse moeder van twee kinderen en eigenaar van mijn eigen praktijk met de naam “CindarellaCoaching”. Na de opleiding HBO-Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik enkele jaren in de (acute) kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt. Na een heftige periode waarin ik mijn eigen incestverleden definitief een plek heb kunnen geven, ben ik gaan kijken hoe ik andere mensen die met deze problematiek worstelen zou kunnen helpen. Aangezien ik zelf zeer positieve ervaringen had opgedaan bij een haptotherapeut, ben ik in 2007 begonnen aan de opleiding tot haptotherapeut. Maar…. toen werd ik na lang wachten toch ineens zwanger. Aan het einde van mijn eerste opleidingsjaar ben ik daarom gestopt met deze opleiding. Na jaren met veel voldoening gemoederd te hebben, bleek mijn drive om mijn seksueel misbruik ervaring in te zetten voor anderen nog zeer groot. Uiteindelijk heb ik de opleiding tot kindercoach gedaan en daar viel vervolgens alles op zijn plek.

Mensbeeld:

Als het erop aan komt beschikt ieder mens over enorme krachten en een groot zelfhelend vermogen. Precies dit stuk wil ik aanspreken bij kinderen en jongeren die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Ze zijn op een stuk(je) beschadigd, maar er is nog zoveel meer kind/jongere aanwezig. Daar leggen we, naast het verwerken van het seksueel misbruik zelf, de focus op. Hoe meer de kinderen/jongeren hier zelf aan werken, hoe groter de kracht is die ze ervaren. Zoals mijn onderschrift zegt: we gaan voor een nog lang en vooral gelukkig leven! Dat gun ik echt ieder kind met seksueel misbruikervaring(en).

“…en ze leefden nog lang en gelukkig”

Methode:

Ik coach/ begeleid kinderen, jongeren en hun ouders die te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Door het taboe in de samenleving leven deze kinderen met een enorm geheim wat eenzaam maakt. Ze hebben vaak last van angsten, nachtmerries, schuld- en schaamtegevoel, weinig eigenwaarde etc. Zaken die absoluut niet passen bij kind zijn!
Ik bied kinderen een veilige, warme en gezellige plek waar over alles gesproken kan en mag worden. Waar oog is voor het kind in zijn geheel en vooral voor zijn of haar kracht. We maken plezier, bouwen aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde en zorgen voor ontspanning. Als coach ben ik toekomstgericht en vertrouw ik op het zelfhelend vermogen wat in ieder kind aanwezig is.
We gaan praten, spelen, creatief bezig zijn, naar muziek luisteren, oefeningen doen, ons vermaken in de natuur, iets bakken, alles wat bij het kind past en bijdraagt aan de weg naar weer lekker in zijn of haar velletje zitten.

Ouders in beeld

Naast het coachen van de kinderen en jongeren ben ik er ook voor de ouders. Er gebeurt nogal iets in een gezin wanneer blijkt dat één van de kinderen seksueel misbruikt is. Het leven staat totaal op zijn kop. Ook hier bied ik een luisterend oor, een brede schouder en denk ik mee hoe we de rust en ontspanning weer terug kunnen brengen in het gezin. Wat heeft u nodig om weer de sterke en positieve ouder te kunnen zijn?

Bijzonderheden:

Binnen het afgesproken traject kan ik, indien wenselijk, ook andere hulpverleners inschakelen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een paardencoach, weerbaarheidstrainer, kinderyogadocent, muziektherapeut etc.

Speciaal geschikt voor deze klachten:

Eigenlijk voor alle klachten die voortvloeien uit een misbruikervaring:

  • verwarde emoties
  • gedragsproblemen
  • stressklachten
  • schuld- en schaamtegevoelens
  • nachtmerries en/of slaapproblemen
  • verstoorde seksuele ontwikkeling
  • verstoord zelfbeeld

Wat kost het:

Een kennismakingsgesprek of informatieaanvraag via e-mail, telefoon of Skype (maximaal 30 minuten) is gratis.
Een oriëntatiegesprek van 1 tot 1,5 uur kost €60,- (incl. BTW).
Afhankelijk van vragen, wensen, vorm en duur, doe ik een coachingsvoorstel op maat. De kosten van het coachingstraject zijn afhankelijk van frequentie, duur en intensiteit. Bij de prijs is alles inbegrepen: oriëntatiegesprek,  coachingsafspraken, BTW, materiaal, tussentijds e-mailcontact en/of telefonisch contact.
Losse coachinggesprekken zijn natuurlijk ook mogelijk (€60,00 per uur)

Hoe lang duurt het:

In de basis duurt een traject gemiddeld drie maanden, maar alles is mogelijk. We kijken samen goed naar wat er nodig is en evalueren regelmatig. Bijstellen is altijd mogelijk.

Contactgegevens:

“CindarellaCoaching”
CC logo met tekstCindarella Meerts
Stedehof 37
9408 HH Assen
06-11 242 050

Info@cindarellacoaching.nl

 

Tags: Kindertherapeut, kindertherapie, kindercoaching, ervaringsdeskundig, weerbaarheid, haptotherapie