Caroline Franssen

Systemisch coach

Ik ben Caroline Franssen (geboren in 1961). Ik ben direct en ga haarfijn tot de kern. Ik sta bekend om mijn heldere analyses en krachtige en doeltreffende interventies. In 1995 begon ik als coach. Sinds een jaar of twaalf ben ik gespecialiseerd in relatiecoaching en vroeg-kinderlijk trauma. Ik ben auteur van het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken.

In mijn praktijk komen geregeld slachtoffers van seksueel geweld, zowel met als zonder hun partner. In de begeleiding staat het herstellen van de gevolgen van het trauma centraal. Met name het herstellen van de onschuld van het slachtoffer en het vermogen om de eigen grenzen aan te geven zijn essentieel. Daarnaast richten we ons op het  herstellen van de verbinding met de eigen vrouwelijkheid en sensualiteit.

Voor mij is het van belang om te belichamen wat ik uitdraag. ‘To walk my talk’. Dus dat betekent dat ik verantwoordelijkheid neem om mijn dromen te vervullen en om de tegenslagen in mijn leven aan te gaan. Zowel binnen als buiten mijn vak blijf ik leren. Zo ben ik na mijn vijftigste op tangoles gegaan om te leren volgen. Ik ben gepassioneerd voor gelijkwaardige relaties tussen mannen en vrouwen. Veiligheid is daarvoor een voorwaarde, daarom ben ik één van de oprichters van het Meldpunt Tantra Misbruik. Daarmee wil ik bijdragen aan meer veiligheid voor vrouwen in de alternatieve sector.

Mensbeeld

Mijn uitgangspunt is dat iedereen alle kwaliteiten en eigenschappen in zich heeft. Dat je door je opvoeding en persoonlijk trauma en trauma’s in je familiesysteem, beperkt wordt in je volledige expressie. Je kunt jezelf (in ieder geval gedeeltelijk) bevrijden van oude lasten, als je volledig verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens, gedrag en de vervulling van je wensen. Ik ga uit van gelijkwaardigheid tussen mensen en gelijkwaardigheid in relaties. Van mannen als dienstbare leiders en vrouwen als actieve, richtinggevende volgers.

Methode

Sinds mijn jeugd ben ik al gefascineerd door het verschil tussen denken en doen. Mensen weten van alles, maar gedragen zich er niet naar. Ik ben constant op zoek naar het bieden van verbindende schakels tussen gevoel, verstand, lichaam en bewustzijn aan mijn cliënten. In de loop van de jaren heb ik een methodiek ontwikkeld: Beeldkracht die mensen effectieve schakels geeft. Daarover verschijnt in 2018 een boek voor coaches en therapeuten.

Opstellingen met beeldkracht

Er zijn twee dingen die ik met vrouwen en mannen die seksueel misbruik hebben meegemaakt doe. Met behulp van Beeldkracht kijken we naar je persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten. Zo wordt zichtbaar en tastbaar van welke effecten van het misbruik jij je wilt bevrijden. Dat betekent dat je weer contact maakt met je woede en je vermogen om grenzen aan te geven en met je zachtheid en ontvankelijkheid.

Onschuld-ritueel

Daarnaast is het vaak nodig om helder te krijgen of jij nog op de één of andere manier schuld, schaamte of verantwoordelijkheid draagt voor de dader(s), je ouders en andere mensen die jou hadden moeten beschermen tegen het misbruik. In een systemisch ritueel geef jij de verantwoordelijkheid terug aan degenen bij wie het hoort. Daardoor kan jij als slachtoffer eindelijk stoppen om jezelf ergens de schuld van te geven en ervaar je weer dat jij onschuldig bent.

 

Speciaal geschikt voor deze klachten

Speciaal geschikt voor wanneer je er tegenaan loopt dat je:

  • je schuldig voelt of schaamt
  • geen toegang meer hebt tot je eigen seksualiteit
  • relatieproblemen hebt op dit gebied
  • al met therapeuten hebt gepraat over het probleem en toch merkt dat je nog geblokkeerd bent
  • je terugtrekt uit de eigen seksualiteit
  • het eerst anderen naar de zin maakt en jezelf op de tweede plaats zet
  • teveel verantwoordelijkheid op je neemt

Daarnaast is deze werkvorm geschikt voor:

  • partners die tegen intimiteitsblokkades van hun seksueel misbruikte partner aanlopen

Ik help je om die patronen te transformeren naar gezonde patronen waarin eigenbelang, eigen grenzen en eigen verlangens en sensualiteit weer op de voorgrond kunnen komen.

Niet geschikt voor deze klachten

Niet geschikt voor mensen die vooral hun verhaal kwijt willen en willen vertellen over wat zij hebben meegemaakt. Bij mij kijk je namelijk vooral naar de gedragspatronen die zijn ontstaan door het misbruik.

Wat kost het

Het systemisch werk rond misbruik werpt in één sessie meestal al zijn vruchten af. Ik ben dus niet gericht op een langer traject, maar doe mijn werk in een zeer intensieve sessie.

Een sessie alleen kost 395 euro voor twee uur.
Een sessie samen met de partner 595 voor drie uur.
Ondernemers betalen over dat bedrag btw.

Hoe lang duurt het

In eerst instantie eenmalig, twee of drie uur. Eventuele vervolgsessies worden meestal pas na maanden ingepland, als er zich in een volgende fase nieuwe problemen aandienen.

logo relatie academieContactgegevens

Caroline Franssen
Website: Relatie Academie
Tollenstraat 39
4103 VB Culemborg
0633886581
coaching@carolinefranssen.nl