Bevrijd van schuldgevoel

Bijzondere workshop van Paula Holtzer

Paula Holtzer is acupuncturist, legt tarotkaarten en zuivert middels Chinees Sjamanisme familie-lijnen van de belasting van voorgaande generaties. In haar workshop over hooggevoeligheid gaat zij aan het werk met de belasting van (overgeërfd) schuldgevoel en hoogsensitiviteit in relatie tot schuldgevoel.

Hooggevoeligheid, schuldgevoel en seksueel misbruik

Oorzaak of gevolg: veel overlevers van seksueel misbruik zijn hooggevoelige mensen. Als hooggevoelige (HSP-er) willen zij graag de harmonie bewaren en voelen zich al schuldig als ze nee zeggen.

Hoe ga je hier mee om?

In de samenleving is 20 % hoogsensitief en de andere 80% niet. Hoogsensitieven zijn dus in de minderheid en kunnen zich al schuldig voelen omdat ze anders denken of doen. Soms lukt het hooggevoelige mensen niet om af spraken na te komen omdat ze overprikkeld zijn of vermoeid. Ook daar kan een HSP-er zich weer schuldig over voelen.

Moeizame relatie met familie

Sommige HSP’ers hebben een moeizame relatie met hun moeder of vader en willen daar eigenlijk geen contact meer mee. Maar ook daar kan gelijk weer schuldgevoel om de hoek kijken.

Schuldgevoel over seksueel misbruik

Mensen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik, hebben vaak last van schuldgevoel en schaamte. Dit ondanks het feit dat het natuurlijk niet hun schuld was, zij zijn immers het slachtoffer.

Omgaan met schuldgevoel is voor velen een uitdaging

Ook mensen die geen goede gezondheid hebben kunnen zich daar schuldig over voelen.Hooggevoelige mensen die geen kinderen kunnen krijgen kunnen zich daar schuldig over voelen of HSP-ers waarvan de zus is overleden, ook al hadden ze daar geen invloed op, kunnen zich schuldig voelen over de situatie.

Wil je bevrijd worden van je schuld gevoel, kom naar de workshop

Hooggevoeligheid en schuldgevoel, za 22 okt. 2016

Geef een reactie