Anne Gaijmans

Anne Gaijmans, coach/counsellor

Ik ontmoet graag mensen om de ander echt te zien en te horen, vanuit een oprechte nieuwsgierigheid naar de ander en naar de beleving van de ander.

Ik ben coach/ counselor en opleider. Mijn uitgangspunt is dat alle kennis en alle oplossingen bij iedereen al aanwezig is en dat het denken, voelen en het lichaam samen één zijn. Ik ondersteun jou om daar contact mee te maken. Ik begeleid je om van ‘niet weten’ naar het weten te komen, door ruimte te scheppen voor alles dat zich aandient en door wat er mag zijn te laten zijn. Ik luister zonder oordeel, stel de juiste vragen en confronteer je liefdevol, zodat je aan het denken gezet wordt en denken gaat combineren met voelen. Er komt weer orde in je hoofd en je komt weer tot jezelf en in contact met jezelf. Vanuit die helderheid ga je mogelijkheden zien en daarmee aan de slag.

Mensbeeld:

De mens is in zijn diepste wezen puur, licht en liefde. Door het sausje van de aarde worden daar anderen elementen aan toegevoegd, die (zacht gezegd) niet altijd prettig zijn. Wel streeft bijna iedereen naar het optimale leven. Het leven wat hij/zij graag wil leven, om dat ook te kunnen leven. Zonder al die verstrikkingen met het verleden (en mogelijk heden). 

Op elk moment van de dag heb je een keuze: doorgaan met hoe je het altijd hebt gedaan of het anders doen. Elk moment kun je met liefde naar jezelf kijken of juist weer deze liefde voor jezelf (her)ontdekken en (her)innemen. De oplossing zit al in je. Soms heb je iemand nodig die je helpt om daar bij te komen, een voorbeeld te zijn. Jij bent en blijft een mens die in het geheel heel en mooi is.

Methode:

Vanuit een counsellingsessie waarbij ik met diverse methodes werk, stemmen we af welke methode bij jou aansluit en waar we op in zetten. Mijn analytische blik en mijn intuïtie zijn daarbij een belangrijke leidraad. In de sessie komt boven wat onder lag, dus wat eerder niet gezien kon of mocht worden.
Essentieel is dat je we werken in veiligheid. Mocht het in de gesprekken en voor het proces nodig zijn, zal ik delen wat er bij mij gebeurt (zo werk ik met (tegen)overdracht). Methoden die ik inzet zijn:

 • transactionele analyse
 • lichaamsgericht werken
 • narratief
 • Salk’a (vrije energie/ sjamanistisch)
 • systemisch, energetisch werken
 • holding space

Speciaal geschikt voor deze klachten:

Klachten waarvoor mensen in ieder geval bij mij terecht kunnen, zijn:

 • zelfmoord(gedachten)
 • Ik wil hier niet zijn/ Ik heb het idee dat ik hier niet thuis hoor
 • seksueel, lichamelijke en geestelijk misbruik
 • verlies ervaringen/ verloren dromen
 • het leven niet durven pakken
 • werkgerelateerde vraagstukken
 • trauma’s uit huidige leven of van vroeger

Maar ook met meer existentiële vraagstukken ondersteun ik graag, zoals:

 • Waarvoor ben ik hier op aarde?
 • Hoe kan ik hier zijn terwijl ik hier niet wil zijn?
 • Afstand, adoptie, pleegkinderen en donorkinderen
 • Mijn (seksueel) misbruik verleden blijft mijn leven beïnvloeden, hoe kan ik er anders mee om gaan?

Bijzonderheden

Naast seksueel misbruik is zelfmoord een onderwerp waar niet of nauwelijks over gesproken wordt. Ik wil(de) mijn steentje bijdragen om ook dit taboe te doorbreken en  handvatten bieden aan mensen om er mee om te gaan. Dit doe ik met mijn eigen ervaringen in mijn achterhoofd. Wat had ik het prettig gevonden als er meer over gesproken kon worden. Niet alleen over gesproken, maar ook naar geluisterd kon worden. Voor mij en vele anderen werkt het namelijk zo, dat wanneer de (gedachten aan de) dood er mogen zijn, ook het leven er mag zijn.

Dit maakte dat ik voor 113Zelfmoordpreventie ging werken. Nog steeds geef ik gatekeeper trainingen aan voornamelijk hulpverleners, om de vraag te leren stellen “Denk jij weleens aan zelfmoord” en hoe ze daarna kunnen handelen. Er zijn vele gradaties in het denken, waardoor het handelen ook anders is. Bij acuut gevaar is de optie 112 bellen. In alle andere gevallen zijn er veel mogelijkheden, waar ik er één van ben. Ik vind het een dierbaar onderwerp, want als het gesprek over het leven en de dood mag gaan, ben je vaak echt en puur in contact met elkaar.

Wat kost het:

Staffel op basis van (gezins)inkomen: tussen €108,90 en €157,30 inclusief BTW per uur

Hoe lang duurt het:

Soms kunnen een aantal gesprekken of één opstelling al voldoende zijn om je verder op weg te helpen. Maar vaak is een langere periode gewenst, zodat er eerst een veilige hulpverleningsrelatie kan ontstaan.

Contactgegevens van Anne Gaijmans:

info@annegaijmans.nl
Kuipershoek 27
Drimmelen
www.annegaijmans.nl

Telefoon: 06-51234060

 

Kernwoorden: Traumatherapie, familieopstellingen, zelfmoord, energetisch werken, lichaamsgerichte therapie