Agnes van der Graaf – vormgever en fotograaf – kritisch als kwaliteit

Agnes van der Graaf – fotograaf en vormgever

Agnes van der Graaf, fotograaf, vormgever. www.fotografieagnes.nlIk heb de foto’s voor deze website en ook voor het boek van Ivonne Meeuwsen gemaakt. Ik heb eigenlijk niks met seksueel misbruik, behalve dan dat mijn partner dat heeft meegemaakt als kind.

Mijn rol bij het symposium is klein

Mijn taak bij het organiseren van het Symposium ‘Wat wel werkt!’ is in feite meekijken, – denken en -praten. Ik heb de website gemaakt en de layout van de flyer. Daarnaast lees ik externe communicatie kritisch door. Ik lever  foto’s aan en ondersteun waar nodig.

Kritisch als kwaliteit!

Als ik een tekst doorlees, zie ik heel goed waar teksten niet kloppen of onduidelijk zijn. Dat komt bijvoorbeeld doordat mensen informatie weglaten, omdat het voor hen vanzelfsprekend is. Daarom lees ik de meeste teksten kritisch door. Ik heb het lang moeilijk gehad met ‘kritisch zijn’ als kwaliteit, omdat ik als ik onder tijdsdruk sta ook wel eens door kan schieten in ‘op alle slakken zout leggen’. Maar als ik in mijn kracht sta, dan ben ik op een goede manier kritisch, waardoor de kwaliteit sterk verbeterd wordt.

Steunpilaar en aanjager

Naast mijn betrokkenheid bij het symposium ben ik voor Ivonne Meeuwsen een steun en toeverlaat. We sparren over nieuwe projecten, zoals deze website. Ik kijk mee met haar agenda en soms help ik haar om zichzelf een beetje af te remmen. En op andere momenten spoor ik haar juist aan. Ivonne zegt regelmatig dat zonder mij een hoop van haar projecten nog niet van de grond zouden zijn gekomen. En daar doe ik eigenlijk niks anders voor dan af en toe een aai over haar bol.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *