Agnes van der Graaf

Zelf-in-beeld

Agnes van der graaf, fotograaf van zelf-in-beeld, ArnhemIk ben Agnes van der Graaf, fotograaf en vormgever, o.a. van deze website en de boeken van Ivonne Meeuwsen. Met mijn foto’s leg ik de essentie vast. In de macrofotografie doe ik dat door heel dicht bij het object te komen, in de portretfoto’s die ik maak door werkelijk contact te maken.

Mensbeeld

Alles wat we in dit leven meemaken heeft een functie, het moet zo zijn. Dit accepteren is niet eenvoudig, maar van daaruit kun je kijken welke stappen je wilt nemen. Het geeft je de mogelijkheid om zelf te veranderen of je over te geven aan wat is.

De methode

Een Zelf-in-beeld fotosessie is anders dan wat je gewend bent van een fotograaf. In plaats van je stil te zetten in een studio met de ideale verlichting, ga ik met je de natuur in. We praten gewoon over wat je bezighoudt en ondertussen maak ik foto’s, heel veel foto’s. Op die foto’s sta je zoals je werkelijk bent: niet de opgeprikte versie, maar al je gezichten. Dan ga je naar huis en ga ik aan het werk. Ik maak een fotopresentatie van de foto’s, met muziek die bij jou past. Die stuur ik je op en dan ga jij aan het ‘werk’. Je kijkt regelmatig naar jezelf in de fotopresentatie. Door de muziek komen de foto’s anders bij je binnen. In plaats van in je denken, waar alle zelfkritiek woont, komen de foto’s binnen in je emoties. Je zelfbeeld veranderd door de beelden van je zelf.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • jezelf lelijk vinden
  • jezelf niet de moeite waard vinden
  • laag zelfbeeld
  • anorexia nervosa
  • bulimia nervosa
  • niet graag op de foto willen

Wat kost het

Een Zelf-in-beeld fotoshoot met fotopresentatie (en een selectie uit de foto’s geschikt voor online gebruik, maar ook om af te drukken) kost € 275,00 inclusief BTW.

Hoe lang duurt het

De fotosessie duurt 1 tot 1,5 uur. Daarna duurt het nog enige tijd voor de Zelf-in-beeld fotopresentatie af is, meestal 1 à 2 weken. Je zelfbeeld zal niet onmiddellijk veranderen, maar de ervaring tot nu toe is wél dat je, vaak binnen enkele dagen al, de foto’s en jezelf steeds mooier zult gaan vinden.

Bijzonderheden

Agnes van der Graaf organiseert in samenwerking met Ivonne Meeuwsen met enige regelmaat de gelegenheid om het Transformatiespel te spelen. Een manier om diepgaand naar dilemma’s en belemmeringen te kijken en deze te transformeren.

Contactgegevens

Agnes van der Graaf
Ticheloven 4
6987 GL Giesbeek

06-39013617
E-mail: agnes.followyourflow@gmail.com
Website: fotografieagnes.nl
Website Transformatiespel: beleefdeyurt.nl

Referentie:

Dankjewel voor de mooie fotopresentatie en lieve woorden!
Ik moet zeggen dat de eerste paar keer, zoals verwacht, de criticus in mezelf wel even naar voren kwam… Want oh, die neus, die oneffenheden op mijn huid, de verdwaalde wenkbrauwhaartjes, het witte snoetje en op die ene foto ziet mijn haar er toch écht niet uit. Naarmate ik vaker keek, en kijk – op een gegeven moment heb ik de presentatie maar op “repeat” gezet – werd ik steeds milder ten opzichte van mezelf. Sterker nog: ik heb zowaar al een aantal favorieten…
Als ik deze foto’s vergelijk met de foto’s van een paar jaar geleden, dan zie ik pas hoe ik eigenlijk gegroeid ben.
Mijn ogen stralen en ik kan zowaar weer lachen (met mijn tanden bloot).
Heerlijk om naar te kijken. En wat zijn mijn ogen ineens mooi en groen… Dat is mij eigenlijk nooit zo opgevallen.
Het nummer eronder is trouwens ook erg mooi en passend. Kortom: helemaal fijn, helemaal goed!!! De shoot zelf heb ik overigens ook als erg prettig ervaren en vol energie ben ik weer naar huis gefietst.
Mezelf openstellen is iets wat ik alleen doe bij mensen waar ik mij prettig bij voel en vaak al wat langer ken.
Dus bij deze een complimentje voor jou… Het voelde heel vertrouwd, ondanks dat ik in het begin wel wat moest wennen aan die grote camera voor mijn neus. Nogmaals hartelijk dank!
Eva

 

Tags: Zelfbeeld, transformatie, fotografie, foto’s, anorexia, lichaamsbeeld