Masterclass ‘Werken met seksueel misbruik’ Ivonne Meeuwsen

Het prille begin

In 2015 ben ik begonnen met het lesgeven over seksueel misbruik. Wie kon toen vermoeden dat ik nu, vier jaar later, een complete opleiding aan het vormgeven ben. Eén van de eerste therapeuten die ik indertijd deze masterclass aanbood was Paula Holtzer, nog steeds één van de betrokken therapeuten van het netwerk ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’. Deze review schreef zij naar aanleiding van de Masterclass.

Review van Paula Holtzer

Afgelopen voorjaar heb ik bij Ivonne Meeuwsen de masterclass “Werken met seksueel misbruik” gevolgd. De cursus is voor hulpverleners die werken met seksueel misbruik. De masterclass heeft me meer inzicht gegeven in de beschermingmechanismen die mensen creëren na seksueel misbruik. Ik heb vaardigheden gekregen om clienten te ondersteunen om hun beschermingsmechanismen los te laten, zodat de client zich zelf kan voelen en in haar eigen kern kan blijven.

Vraaggerichte Masterclass

Ivonne werkt heel erg vanuit de vraag van de cursisten. Hierdoor ontstond vanzelf diepgang, waarbij we vaak na 3 uur nog niet uitgepraat waren. Ze heeft veel ervaring op het gebied van behandeling van seksueel misbruik. Ze heeft een open mind, waardoor je haar alles kunt vertellen, waarbij je ook het gevoel hebt dat ze je begrijpt. Hierdoor creëert ze een vertrouwelijke en open sfeer. Ze heeft een heldere manier van denken, kan goed analyseren, waarbij ze toch ook contact houdt op gevoelsniveau.

Aanrader

De cursus heb ik als prettig en ondersteunend ervaren. Deze cursus gaf me de bevestiging dat ik de methode die ik zelf ontwikkeld heb voor cliënten, een juiste weg naar heling kan zijn. Ik kan het iedere hulpverlener aanraden.

Paula Holtzer

De masterclass bestaat niet meer

Inmiddels staan de opvolgers van de masterclass beschreven op de pagina opleidingsaanbod.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *